Zweetdruppels

-   HRC 1
wedstrijdverslag RC The Dukes 1 vs H.R.C. 1 door Ton van der Loos; verslag ADHC 23-4-19

We vertrokken zaterdag j.l. vanuit het Haagsche met groot optimisme en zelfvertrouwen om 11u45 sharp richting Duketown met de wetenschap dat we aldaar menig zweetdruppeltje zullen laten vallen; want wat was het een sjitterend weer: strak blauwe lucht en een koperen ploert boven ons hoofd; kortom Gambiaanse temperaturen.

De club van 100 had de selectie een bus aangeboden om de verre reis gezamenlijk te aanvaarden én om teambuilding tijdens de rit op te bouwen want we gingen wel voor de winst ja! want hoewel we de thuiswedstrijd  wisten te winnen moesten we er toen hard voor knokken.

Na een voorspoedige reis van 1 1/2 uur kwamen we ontspannen aan in Den Bosch. Ooooohhhhh bloedheet. Gelukkig was ik opgesteld als supporter.

Nadat de ouders van Johan Baas (de pas geworden jonge vader van een dochtertje) op de motor waren ge-arriveerd kon de ref. op zijn fluitje blazen ten teken dat de wedstrijd kon beginnen en een strijd werd het wederom voor “onze boys”.

Het spel golfde op en neer en kansen waren er voor beide partijen en dat bleek wel uit de stand bij de 1ste drinkpauze na 20 minuten: 10 – 10.

Helaas was dit water onze jongens klaarblijkelijk in de schoenen gezakt want toen de ref. weer floot voor half time stonden we met 24 – 10 achter. Die verduivelde Brabanders smeerden ons 2 tries om de oren; zullie hadden ons in slaap gesust met hun lieve geste ons te drinken te geven toen we dorstig waren.

Gelukkig wist onze coach door zijn heldere en krachtige speech de schellen van de ogen te laten vallen van onze spelers en realiseerden zij zich dat ze rücktsichlos de tegenstanders moesten bestrijden. No mercy!

De jongens trokken gelijk van leer en toen de ref. weer floot voor een drink pauze (de temperatuur was intussen tot een ongelofelijke hoogte voor de tijd van het jaar gestegen) na 20 minuten in de 2de helft stond het 24 – 24.

Nu echter lieten we ons niet verschalken door deze schapen in een wolvenhuid en bij de hervatting lieten we onze hofstedelijke nuchterheid de boventoon voeren: geen sentimenten meer; gaan voor de victorie!

Hoerée 34 – 37 voor ons (zhullie speelden thuis) bij het laatste fluitsignaal. Well done boys, goed herpakt.

Na de maaltijd en de nodige speeches zijn we moe maar voldaan weer in de bus gestapt. Ik heb de jongens namens de “Club van 100” €50,-  aangeboden en bij de 1ste de beste Jumbo (Brabants bedrijf) werd gestopt en het nodige bier in geslagen. Drinkend en zingend zijn we, dankzij onze chauffeur, die alle aangeboden biertjes afsloeg, des avonds om 20u15 weer veilig thuisgekomen van een buitengewone verre trip naar het zuiden des lands.

Gezellige koningsdag en zaterdag 4 mei vervolgen we onze competitie uit tegen “t Gooi. Ga mee!

Met ovale groet,
Ton