Zware pot, maar toch leuk

  -   HRC 3
Het wedstrijdverslag van Thor 1 vs HRC 3

Deze zondag stond de wedstrijd tegen Thor op het programma, voor de tweede keer dit seizoen. De vorige wedstrijd was, op zijn zacht gezegd, niet best van onze kant. Gevalletje van niets ging goed. We hadden dus wat te bewijzen en hoopten wellicht een overwinning uit het vuur te kunnen slepen. We misten weliswaar een aantal vaste krachten, maar we hadden een lekker team staan.

Licht gespannen begonnen we aan de wedstrijd en de eerste tien minuten speelden we fel. Het plan was onze fysieke kracht te gebruiken. Dat lukte ook in die eerste fase en na een paar minuten was het Sem die de eerste try van de wedstrijd drukte. Jonathan converteerde hem voor de volle zeven punten. So far so good.

Wes laat één van zijn specialiteiten zien.

De volgende dertig minuten waren minder van onze kant. Thor wist te vaak de bal naar hun wingers te krijgen en ze wisten hun overwicht in deze periode om te zetten in meerdere try’s. Het waren geen leuke minuten. Gelukkig werd het op een gegeven moment rust en konden we even op adem komen. Dat was ook hard nodig. We waren te opgefokt, ook naar elkaar, en dat is nooit een recept voor succes. We wisten dat het moeilijk ging worden in de tweede helft en we moesten terug naar het spel dat we in het begin speelden.

Jona was lekker bezig.

In de tweede helft begonnen we met hernieuwde kracht aan de wedstrijd leek het wel. We speelden een meer fysiek spel en dat vonden de studentjes niet leuk. Wij wel. Dit leidde tot een oververhitte situatie bij de jochies in blauw-zwart en flink wat penalty’s voor ons als gevolg. Wat nog leuker was, wij hadden Thor op de backfoot en begonnen ook weer punten te scoren. Thor moest daarom ook uit een ander vaatje gaan tappen en voor de buitenwacht werd het een leuke wedstrijd. Uiteindelijk was de eindsprint niet genoeg om het tij te keren, maar we konden na een leuke fysieke tweede helft met opgeheven hoofd van het veld lopen. (51 – 26 eindstand)

Als ik zeg zonder slag of stoot….

Uiteindelijk zijn wij geklopt door een betere tegenstander, maar dat ging – in tegenstelling tot de eerste wedstrijd – niet zonder slag of stoot. Het is uiteindelijk zonde dat we in de eerste helft te lang uit stonden. Dat moet in de volgende wedstrijden echt beter. We misten denk ik de rust om in de eerste helft een impact te maken, gek genoeg hadden we dat in de tweede helft wel. En – ook belangrijk – uiteindelijk hebben we wel lekker gespeeld.

Volgende week hebben we geen wedstrijd, maar de week daarna spelen we thuis tegen Haarlem, gevolgd door het grote HRC3 reüniefeest, dus komt allen!

Tony was er in stem bij.

Voor ik afsluit wil ik nog een kleine shout-out naar Maupie maken die zondag de CPC liep en daarbij €953 ophaalde voor het KWF, lekker bezig maatje!

Lekker bezig Maupie.

Door de Blubber,
Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement