Zwaar werk

  -   HRC 1
HRC RC Eemland
Het wedstrijdsverslag HRC 1 vs RC Eemalnd van de hand van ons club icoon en erelid Ton van der Loos met een foto van sportsnap.nl - Frank van der Leer

Oh, dit verslag valt zwaar. We hebben het niet gered tegen Eemland. Toch was dit – ondanks al het blessureleed – niet nodig geweest.

Eemland is een ​krachtig team met veel ervaring en hele snelle jongens. Desalniettemin wisten onze jongens 4 tries te scoren (tegenover 6 van de tegenpartij: ja en dan heb je verloren.)

In de 5​ minuut wist Eemland met een razendsnelle aanval de score te openen 0 – 5. Het spel golfde nadien wat op en neer en met 11 minuten op de klok kreeg HRC een penalty toegewezen, die helaas niet benut werd. 2 minuten daarna was het wel raak en wist Castor Magis de verdediging van Eemland te verschalken; try die geconverteerd werd 7 – 5 (Lorenzo Groos had het vizier weer op gebruikelijke scherpte).

De beide teams ​hielden elkaar in evenwicht, hoewel er meer dreiging van Eemland uitging en dat resulteerde uiteindelijk in de 24ste minuut in een geconverteerde try (7 – 12). In de 27″ ​kreeg Duarte van Gijzelen geel getoond na een te hoge tackle. Toen waren we “ff” van het padje en kregen we in de 29″ en de 31″ twee geconverteerde tries om onze oren (7 – 26). Maar in de ​laatste minuut van de eerste helft wist de razendsnelle Jordy Hop (wat een aanwinst dit seizoen voor onze club (hij kwam van Eemland)) daar nog een try tegenover te stellen, die helaas niet geconverteerd werd en zo sloten we de eerste helft af met een 12 – 26 achterstand.

Maarrrrrrrrrrrrrrr er moet nog een 2de helft gespeeld worden en als een echte fan van HRC houd je de moet erin. Zelfs als we vanaf de k.o. gelijk afgestraft worden: niet geconverteerde try (12-31). ​Dit werd te gortig en de jongens zetten hun schouders eronder en toonden toen de ware spirit. Dit resulteerde in de 52 minuut in een geconverteerde try van onze captain Victor Huurman (19 – 31). In de 58″ kreeg een speler van Eemland de gele kaart voorgeschoteld wegens een hoge tackle en daar wisten onze jongens van te profiteren met een geconverteerde try in de 61 minuut: 26 – 31…..Zou het dan toch….

Het kon vanaf dat moment elke kant opgaan en HRC deed er alles aan om tot scoren te komen. In de 77″ veroorzaakten we echter een overtreding welke door Eemland verzilverd werd (26-34). Jammer, met nog 3 minuten te gaan zat er dus geen overwinning meer in. Eemland wist tot hun grote vreugde in de allerlaatste minuut nog een geconverteerde try te scoren en dat bepaalde de eindstand op 26 – 41.

De nederlaag was zoals ik in de opening al meldde niet nodig geweest. 80 minuten 100% toewijding en inzet had het verschil kunnen zijn. Technische staf en captain d’r is a job to do.


Met Ovale groet,
Ton

NB: De foto boven dit artikel werd aan HRC ter beschikking gesteld door © Frank van Leer . Op Sportsnap.nl vind je de andere foto’s die hij van deze pot maakte.

Daarbij is er ook op de website van Haagse Topsport een wedstrijdverslag te lezen (met dank aan Heinz Geurts) waar – met recht melding wordt gemaakt van het feit dat HRC wel weer eigen jeugdspelers kon laten debuteren (Toots Zwaanswijk en Ben Cambell stonden al opgesteld en Björn Dolman werd nog aan het team toegevoegd). Het resultaat was dan wel niet wat we hadden gehoopt, maar de luxe om “een blik eigen kweek open te kunnen trekken” als dat nodig is blijft iets om trots op te zijn.

Tenslotte, voor de stand in de ereklasse kijk je op de openingspagina van onze website of klik je hier.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement