Zwaar en spannend

  -   Nieuws
Xtreme Delft

De eerste wedstrijd voor de dames van Xtreme in de Ereklasse op zondag 24 september: de speelsters waren bloed- en bloednerveus voor dit debuut thuis tegen de dames van Delft. De bezoeksters hebben – in tegenstelling tot Xtreme – flink wat ervaring in de Ereklasse. Toch bleek snel dat beide teams aan elkaar gewaagd waren: het lukte niet door elkaars verdediging heen te breken en de dames werken zich behoorlijk in het zweet. Uiteindelijk wist Delft toch de eerste try van de wedstrijd te drukken nadat hun flanker snel vanuit een scrum de bal wist te bemachtigen (0-5 hetgeen ook de ruststand was).

Xtreme wist zich in de tweede helft goed neer te zetten. Mooi teamwork creëerde een gaatje voor fullback Noa Donkersloot waardoor zij de eerste try voor de Haagse kon drukken(5-5). De flanker van RC Delft lukte het echter ook om een gat in de Haagse verdediging te vinden en daarmee bracht zij haar team opnieuw op voorsprong (10-5). Xtreme vocht de laatste minuten van de wedstrijd op de helft van Delft voor een gelijkmaker maar het lukte helaas niet meer het scorebord nogmaals in beweging te brengen (10-5).

Met dank aan Michel Finkelnberg van Sportsnap.nl voor de mooie foto’s. Op de websitebezoek van Sportsnap vind je nog meer beelden van de wedstrijd.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement