Zuur

  -   Dames
Xtreme vs RUS Thuis
HRX Xtreme vs RUS

De laatste wedstrijd van 2023 (en in de eerste fase) was gelijk ook de belangrijkste voor onze dames. Voor zowel HRC Xtreme als voor de bezoeksters van RUS stond handhaving in de Ereklasse op het spel.

Het thuisteam stapte dan ook bloednerveus het veld op met maar één doel voor ogen: de winst binnen halen. RUS zat er net zo in en het bleek al snel dat de emoties hoog opliepen met als resultaat dat beiden teams veel fouten maakten en er aan beide zijden penalties werden uitgedeeld. Geen van beide teams wist daar voordeel uit te halen. Bij rust stond het nog 0-0.

Winst was echter een must dus moest er wat gebeuren; in de tweede helft nam Xtreme het voortouw. Xtreme’s snelle winger, Hannah van Beukering, brak via de zijkant door en drukte de eerste punten (5-0). Reden voor RUS om de druk op te voeren hetgeen resulteerde in 5-5. Kort daarop kregen onze dames een penalty tegen. RUS wist die ditmaal wel te verzilveren: het ovaal verdween tussen de palen (5-8). Xtreme bleef vechten voor wat ze waard waren, maar een paar gemiste tackles gaven RUS de mogelijkheid om de voorsprong en de eindstand op 5-13 te brengen.

RUS speelt in de tweede fase nog mee voor het landskampioenschap en Xtreme zal zich vanuit de eerste klasse weer terug moeten vechten.

Foto’s van Michel Finkelnberg van Sportsnap.nl en natuurlijk staan er nog meer mooie beelden van deze pot op de website van Sportsnap.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement