Zuur

-   HRC 1
wedstrijdverslag H.R.C. 1 vs D.I.O.K. 1 door Ton van der Loos; foto Bianca May; verslag ADHC 23-2-19

H.R.C. vs D.I.O.K.; Ja mensen, dáár móét je bij geweest zijn. Van beide partijen wat een inzet, wat een toewijding.

Het was een prachtige lente zaterdagmiddag. De zon scheen, de temperatuur was goed, de gezellige sfeer die er op de ground heerste en bovenal de verwachting en spanning die deze wedstrijd voor de supporters bracht; en supporters waren ruim aanwezig.

D.I.O.K. met kampioenaspiraties en H.R.C. die buitengewoon presteert met zeer jonge talentvolle spelers aangevuld met enkele spelers met ervaring in hun rugzak.

Vanaf de kick off trok onze tegenstander gelijk van leer. Wij kwamen niet in balbezit en moesten lijdzaam toezien hoe D.I.O.K. opdat moment het spel dicteerde. Doordat we zo onder druk stonden maakten we fouten en dat leidden al vrij vroeg in de wedstrijd tot een try voor onze tegenstanders, niet geconverteerd: 0 – 5 ( wij spelen thuis).

Echter al naar gelang de wedstrijd vorderden kregen onze jongens steeds meer grip op het spel en werden we steeds dreigender wat dan ook resulteerde in een try onder de palen. De conversie werd helaas gemist, zou niet mogen gebeuren zo recht voor de palen. Maar 5 – 5 op het scorebord en de koek was nog niet op.

Deze try gaf De Haagh genoeg zelf vertrouwen om de druk op te voeren maar D.I.O.K. liet zich ook gelden. Waar ik ontzettend van onder de indruk ben bij ons team is het tacklen; dé manier om je tegenstander te stoppen. Groot of klein je gaat naar beneden, moedig! Beide teams waren ontzettend aan elkaar gewaagd en beiden speelden ze om te scoren en dat maakte de wedstrijd ongekend spannend en boeiend.

Het was H.R.C. dat de eerst volgende score op het scorebord bracht. Team effort en met enkele onnavolgbare bewegingen in de 3kwarten resulteerde in een prachtige try tussen de palen en die D.I.O.K. verplichtte zich achter de try line op te stellen: conversie goed 12 – 7 voor “ons”.

D.I.O.K. is echter niet het team dat zich zomaar naar de slachtbank laat leiden ondanks het feit dat dat zeer wel mogelijk is bij ons met slagerij Zandvliet als onze trouwe sponsor. Anyway D.I.O.K. wist terug te slaan en bij de rust stond het 12 – 12 voor ons.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Beide teams speelden op het scherpst van de snede met een ongekende inzet, vechtend voor iedere terreinwinst, vechtend om over die try line te komen. Nadat we met een penalty op 15 – 12 waren gekomen, was het D.I.O.K. die dat als eerste lukt en dus 15 – 19 op het scorebord toverde.

Ik heb begrepen dat de captain de spelers tijdens de conversie heeft toegesproken: “Tegen Cas kwamen we uit een dieper dal en wisten we alsnog de wedstrijd naar onze hand te zetten, we gaan ervoor”. Juist dat is wat we willen horen én zien. Van IJZER De Haagh!!!

En zo trokken onze jongens weer ten oorlog en oorlog was het maar wel in een zeer sportieve zin des woords, door beide teams.

Nadat D.I.O.K. ook nog eens en penalty had benut (15 – 22) zocht met tomeloze inzet en met het vertrouwen in hun kunnen, De Haagh naar de tryline van de tegenstander en het was in de 78ste minuut dat we daar overheen kwamen en onze wel verdiende try scoorden, conversie goed 22 – 22! Een terechte uitslag.

Nog 1 minuut gaf de scheidsrechter aan bij de te nemen kick off door D.I.O.K. Kat in ’t bakkie; H.R.C. ontvangt de bal en speelt de wedstrijd met het balbezit in het ons team rustig uit; dat was onze veronderstelling. Helaas het heeft niet zo mogen zijn. Een volkomen onnodige fout gaf D.I.O.K. in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de mogelijkheid een penalty te verzilveren en dat deden die Leidsche glibbers zonder respect voor hun tegenstanders: 19 – 22 (wij speelden thuis)

Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende wist D.I.O.K. op het nippertje naar zich toe te trekken. Gefeliciteerd.

Maar ook felicitaties naar H.R.C.1. Jongens, de supporters hebben genoten van jullie. Jullie doen ons H.R.C. hart weer sneller kloppen.

Train hard, respecteer elkaar en houd stand; nog 5 wedstrijden te gaan. Alles nog om voor te vechten.

Dank.

Met Ovale groet,
Ton.

P.S. 1; Voor in uw agenda: Donderdagavond 21/3 spelen we onze eerst volgende competitie wedstrijd thuis tegen Hilversum in Den Haag kick off 20u00. Kom allen; de jongens halen graag alles uit hun kast voor u.

P.S. 2; Dit verslag is een beetje aangepast wat ik heb rondgestuurd naar de Club van 100!