Zoete overwinning

  -   Colts
Colts tekst
Weekendverslag van Colts 1 en 2

HRC Colts 2 en 1 thuis

Voor het eerste Colt team was een training georganiseerd. Want die hadden geen wedstrijd. Dit door alle verzoeken van tegenstanders om wedstrijden te verschuiven. 

Het tweede Colt team speelde wel voor het eggie tegen de Oysters uit Oisterwijk op de heilige Haagsche grond. 

En omdat de training afsloot op het moment van aanvang van de wedstrijd is uw scribent samen met de spelers van Colt 1 en vele andere ook ander half uur langer blijven zitten. Het zonnetje scheen en het was goed toeven zo op de tribune. 

Naast het prachtige weer en het feit dat de wedstrijd van ons Colt 2 team ook een zeer leuk schouwspel werd, was de onderliggende reden ook dat het naar het gevoel straf corvee met thuis in de tuin werken, nog met minimaal een dag kon worden uitgesteld.

Dat beeld over straf corvee begon ook meer te leven tijdens de ingelaste training voor de enthousiastelingen van ons Colt 1 team.

Want wellicht had ik wat gemist maar de intensiteit was zo hoog dat ik mij afvroeg wat de aanwezige spelers misschien verkeerd hadden gedaan. De trainer van dienst werd niet voor niets door de aanwezigen liefkozend het beest van de Theo Mann Bouwmeesterlaan genoemd. De longinhoud van de aanwezige spelers was na de training verdubbeld. 

Dat was maar goed ook want daardoor konden ze als supporters het HRC Colt 2 team hoorbaar ondersteunen. Een niet verwacht maar wel plezierig en zeker prettig amusant bij effect. 

Dan de wedstrijd van onze Colts tegen de Oysters. Wellicht omdat het eerste gedeelte zo soepel verliep met een 15 – 3 voorsprong half time liet HRC in het tweede gedeelte de Oysters toch wel wat terug in de wedstrijd komen. En de Oysters gaven ook in het geheel niet op in de race om de punten. 

En ware sportieve slijtage slag tot gevolg met mooi spel afgewisseld met licht rommelige fases. Door wat gele kaarten speelde onze Colts ook nog een groot gedeelte met een ondertal. Maar in the dying seconds van de wedstrijd werd de Haagsche overwinning met een paar tries in korte tijd met 31-18  over de streep getrokken. Maar tjonge jonge dat moest wel van heel diep komen. 

De overwinning smaakte wel zoet. Daardoor is ook een belangrijke stap gezet in de handhaving in de Plate poule. Voor deze jonge eerste jaars Colt groep bestaande uit slechts enkele tweede jaars sterke schouders, zonder overdrijven, (u kent mij), en dus objectief gezien, met als huidig resultaat een mooie tweede plek in de poule, een buitengewone prestatie.

Komende week is het weer druk met vele HRC spelers in de regionale selecties. Ik hoop dat iedereen heel blijft zodat we volgend weekend en de weekenden daarna weer fris en fruitig naar de volgende tegenstanders voor Colt 1, 2 en 3 kunnen uitkijken. 

Uw immer optimistische en nu ook nog uitgeruste rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement