Ze zijn er bijna

  -   Colts
Colts 1 vs Breda
Het wedstrijdverslag van HRC Colts 1 vs Bredase Colts 1 op 9 april 2022

In vorige jaren waren de Colts van Breda altijd geduchte tegenstanders en was het – zowel uit als thuis -een pot met wat extra lading. Breda heeft echter – net als HRC – wat spelers zien vertrekken naar het buitenland en kampte eerder in het seizoen met blessures. In de eerste fase won ons eerste Colts team al met 7-53 en in de uitwedstrijd van de derde fase werd het 15-69. Deze zaterdag was het echter ons Colts 1 dat verzwakt was ten gevolge van blessures en dus was het toch de vraag of de Brabantse bezoekers daar wellicht van zouden kunnen profiteren. Man Of The Match Roma doet verslag.

We zijn er bijna

Het was tegen Breda een moeilijkere wedstrijd dan van te voren gedacht. Door de vele blessures en een Coronageval speelden we niet in een samenstelling waarin we eerder gespeeld, of zelfs maar getraind hadden. Dit leidde tot slordig spel en een eerste helft waarin we zo waar 2 try’s tegen kregen.

In de 2e helft begon het team – ondanks dat er steeds meer spelers geblesseerd af moesten – toch wat beter samen te spelen. Het spel was nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar desalniettemin vind ik dat we het, met zo veel aanpassingen, nog best goed hebben gedaan. Voor mij persoonlijk was het fijn om na een opeenstapeling van blessures mijn 2e wedstrijd in successie helemaal uit te kunnen spelen.

Breda keerde huiswaarts met een 46-10 nederlaag en ons rest nog 1 (uit) wedstrijd tegen Utrecht (The Dukes thuis op 16 april a.s. schijnt niet door te kunnen gaan) om vervolgens de finale te gaan spelen tegen datzelfde Utrecht.

Roma

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement