Yesssssss!

  -   Junioren
Wedstrijdverslagen HRC Junioren 30/3

Vorige week ging de competitie weer verder. In de Cup Poule zou het er om gaan spannen. Het verschil tussen HRC (1), ‘t Gooi (2) en Breda (3) was maar 1 punt. Dat HRC vorige week van Haarlem zou winnen leek een gegeven. Maar die zelfde dag won ‘t Gooi van Breda en dus moest Team 1 of deze week thuis van Breda winnen, of volgende week ‘ t Gooi verslaan om om het landskampioenschap te mogen spelen. Het was al bekend dat ‘t Gooi vs Breda vorige week een mooi strijd opleverde en dat Breda gebrand was geweest op winst. Logisch dat Breda deze zaterdag zo mogelijk nog scherper op het veld stond; hoewel ze het niet meer in eigen hand hadden, waren ze van plan om er alles aan te doen om in de race te blijven. En we weten uit vorige jaren dat Breda altijd een lastige tegenstander is, en dat ze in dit soort potten kunnen uitblinken. Tot zover het inleidende geklets. Hieronder volgt het verslag van een pot die zo gillend spannend was dat je er bijna niet naar kon kijken.

14:19 (iets verlaat) KO
14:21 (binnen 2 minuten!) try Breda (zonder conversie) 0-5
14:51 (op slag van rust) het harde werken van onze Junioren wordt beloond: try HRC (met conversie) 7-5
15:07 HRC zet na rust meteen aan 12-5
15:10 Breda countert terug (try met conversie) 12-12
15:24 Het zit er bijna op, HRC is dominant en drukt voortdurend tegen de tryline van Breda. Als HRC een penalty krijgt wordt er gekozen voor een kick 15-12 (vasthouden en uitspelen!)
15:28 Breda vindt tegen het eindsignaal toch een gaatje (try en conversie) 15-19, er wordt een klein feestje gevierd door de bezoekers, het zal toch niet weer….
15:31 HRC weet dat het er zo goed als op zit en dat dit de laatste kans is, langs de lijn is de spanning te snijden en het team zet nog 1x aan. Try met conversie! Eindstand 22-19
Team 1 speelt 11 mei in Amsterdam om het landskampioenschap (hoogstwaarschijnlijk) tegen ‘t Gooi (Klik hier voor de stand in de Cup Poule)

Voorafgaand aan deze thriller trad Team 2 thuis aan tegen de Amstelveense RC. De bezoekers zijn koploper in de Ribbon Poule A en in de vorige pot had HRC uit met 41-17 het onderspit gedolven. Al vanaf de KO was het duidelijk dat onze Junioren geen trek hadden in nog zo’n uitslag. Er werd met volle inzet gespeeld en HRC kwam al snel op voorsprong. In de 2e helft werd het ook hier nagelbijten langs de lijn, want Amstelveen kwam sterk terug. Junioren 2 toonde echter karakter en ging tot het gaatje: vlak voor tijd werd de winnende try gedrukt. Eindstand 17-10. Hoewel Team 2 – met nog 2 potten tegen het cluster Haarlem/Smugglers/Houtsche – theoretisch nog een minimaal kansje maakt op de kruisfinales, hebben ze het niet meer in eigen hand. Voor de stand klink je hier.

Foto van Fred Kramer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement