YES!

-   Junioren
wedstrijdverslagen Junioren 27/1

Deze zaterdag hadden beide junioren teams een zwaar programma.

Team 2 moest om 12 uur starten tegen Waterland. De eerste pot tegen deze (voor ons vrij onbekende) tegenstander werd de vorige keer dik verloren. Daarbij was ook al bekend dat HRC ook dit keer fysiek het kleiner team zou zijn. Team 2 was echter niet van plan zich nogmaals te laten verrassen door de bezoekers van boven Mokum. Al snel liet HRC een eerste try noteren. Waterland reageerde vrijwel onmiddellijk en zo bleef het in eerste instantie gelijk opgaan, tot HRC halverwege de eerste helft een kleine inzinking had en kort achter elkaar 3 tries om de oren kreeg. Nog voor de rust was de achterstand gelukkig als weer een eind ingelopen en in de 2e helft was het “er op en er over”, waarna de pot met een stand van 33-26 door HRC werd uitgespeeld.

Wie toen nog nagels over had kon langs veld 1 blijven staan, want daar werd aansluitend de pot van Team 1 tegen URC gespeeld. De eerste twee potten tegen dit team gingen met 0-17 en 19-48 verloren en ook in dit geval wisten we al dat we het tegen een slag groter moesten opnemen. Team 1 begon echter ook vol goede moed en ook zij waren het die als eerste een try lieten noteren. Maar ook in deze pot counterden de bezoekers vrijwel onmiddellijk. De rest van de pot ging dit bloedstollende stuivertje wisselen door: HRC drukte een try, Utrecht maakte gelijk. Daarna nam Utrecht de leiding en wist HRC aan te haken. Uiteindelijk werd het 19-17 voor HRC: de conversie maakten het verschil!