Yes!

  -   HRC 1
RRC vs HRC 1
Het wedstrijdverslag van HRC 1 uit tegen RRC 1

Het in grote getalen toegestroomd publiek in Rotterdam zag David Weersma in de 15de minuut een penalty kick voor HRC missen. 3 minuten later was het gelukkig wel raak: 0-3.

En waar HRC de eerste 20 minuten echt de overhand had, kantelde het daarna wat en kreeg het thuisteam het betere van het spel met tries Rotterdamse inclusief conversies in de 21ste en 27ste minuut (14-3).

Kees de Bruin zorgde op slag van rust nog wel voor de aansluiting voor de Haagsche. De conversie door David Weersma was ook raak en daarmee kwam de ruststand op 14-10.

In de tweede helft had HRC weer de overhand en werd RRC op de eigen helft in de verdediging gedwongen. Het spel speelde zich lang op en rond de Rotterdamse try line af.  In 19de minuut was het Tui Manoa die het ovaal (eindelijk) voor HRC over de lijn bracht (14-15).

Toen RRC in de 35ste minuut uit een van hun zeldzame aanvallen, de penalty kick hard op de lat trapte en het ovaal daarna toch tussen de palen zag bouncen, stond het tegen de verhouding in toch 17-15….

Uiteindelijk kreeg HRC alsnog waar het recht op had: in de 39ste minuut zorgde de try van Tyren Kroos voor gerechtigheid. De conversie van David was ook goed, zodat HRC verdient won met 17-22.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement