Xtreme vs Dukes

  -   Dames
Onze dames zijn flink te keer gegaan

Wedstrijdverslag 21-11-2021
Door: Rebecca van Laar

Na een week rust doordat de wedstrijd vorige week niet door kon gaan hadden de meiden van Xtreme er helemaal zin in. We hadden al vaker gespeeld tegen de Dukes en dit waren altijd pittige wedstrijden geweest, daardoor wisten we dat we ze – ondanks dat ze nog geen punten hadden gehaald in de competitie – niet mochten onderschatten. Tijdens de warming-up was een flinke bui losgebarsten en zo begon iedereen de wedstrijd kletsnat, maar ready om te gaan knallen!

De Kick-Off was voor Xreme waardoor we direct op de bal mochten gaan jagen. Het begin van de wedstrijd was zwaar, Xtreme leek nog niet helemaal wakker en maakte het zichzelf op sommige momenten erg moeilijk. Zo ook wanneer de Dukes de bal in de handen van onze winger Sophie kickte en deze een mooie run maakte… door ons eigen try-gebied!! Ze wist niet dat ze de bal kon dood drukken en maakte het ontzettend spannend, uiteindelijk kwam het helemaal goed en gaf ze een mooie pass op onze Full Back. Dit moment was voor de mensen langs de lijn wel even billen knijpen…

Xtreme wist de Dukes meer en meer naar hun try gebied te drukken en gingen over op pick-and-go’s. Onze voorwaartsen waren weer erg sterk en Xtreme won meer en meer terrein. Uiteindelijk ontstond er een maul waaruit onze scrum half Tara de bal oppakte en mooi een gat indook. Onze eerste try! De try was dicht tegen de zijlijn aan wat zorgde voor een moeilijke hoek voor onze kicker Do. Echter was dit voor haar geen enkel probleem en schoot ze de eerste conversie raak. 7-0 voor Xtreme!

De Dukes gaven zich na deze eerste try niet gewonnen en bleven ons onder druk zetten. Ze kwamen ver in onze 22 en onze fly half Anne koos ervoor om de bal ver weg te kicken. We onderscheppen de bal na de kick maar maken helaas een knock-on. De bal wordt daarna vanuit de scrum hun lijn in gespeeld en een speelster maakt een ongelofelijke run waardoor ze onze hele defensielinie voorbij loopt. Iedereen aan de kant denkt zeker te weten dat dit onze eerste try tegen wordt, maar dan komt daar Bowien aangestormd die de speelster 1 meter voor de Try lijn naar de grond werkt. Een schoolvoorbeeld van een try saving tackle!

Na deze aanval weet Xtreme wel dat ze scherp moeten blijven om de wedstrijd te blijven domineren. Door een mooie steal van Fleur in de line-out en goed samenspel van Maartje en Noa drukken we al gauw een 2e try. Daarop volgt Bowien met een sterke dummy switch lijn met een 3e try. De Score staat op 19-0.
Xtreme lijkt vleugels te hebben gekregen. Het plezier straalt er vanaf en na een moeilijke start kan nu wel gezegd worden dat Xtreme klaarwakker is!

De eerste helft is nu echt bijna ten einde, maar toch wil Xtreme graag nog een try scoren in deze helft! Je ziet de vechtlust, en Noa weet nog een try te drukken. Onze kicker Do raakt ook de conversie en zo zet Xtreme de score op 31-0. Het fluitsignaal klinkt en de eerste helft is ten einde.

In de rust worden wat wissels doorgevoerd door de coaches, hierdoor maakt Nikki haar debuut voor HRC Xtreme op de fly half!

HRC komt moeizaam in de tweede helft en krijgen veel penalty’s tegen. De Dukes maken een mooie run nadat de ref voordeel heeft gegeven maar uiteindelijk weten we de bal te onderscheppen en volgen hierna weer een aantal trys. Interceptie’s en turnovers volgen elkaar op, we blijven punten scoren en het totaal loopt op naar 55-0 met ook nog een try door onze captain Maartje.

De Dukes zetten hierna HRC goed onder druk en Nikki geeft hierom een kick naar voren, deze komt precies goed terecht in de handen van Bowien die de volgende try binnen loopt. Ook Do raakt weer de conversie en samen zetten zij de score op 62-0. Na deze prachtige Try mag ook Judith haar debuut maken in HRC Xtreme op de tweede rij.

Xtreme wil graag de 0 houden maar de Dukes blijven ons goed onder druk zetten. Nikki krijgt weer de bal en geeft een kick naar voren, helaas komt deze niet zo gelukkig terecht als de vorige en kan een speelster van de Dukes hem opvangen. Deze maakt een run door onze defensielinie heen en scoort hun eerste try. Ook de conversie weten de Dukes raak te schieten en zo zetten ze de score op 62-7. Het was een hele ongelukkige bal maar aangezien de score zo ver uit elkaar lag kon iedereen van Xtreme de humor er wel van inzien en werd Nikki na de wedstrijd ook uitgeroepen tot Pino!

Na deze actie moest Xtreme toch nog een tegengeluid geven en Do was de aangewezen persoon om dit te doen, ze had de hele wedstrijd gevochten en gestreden en veel conversies raak geschoten. Nu tegen het einde van de wedstrijd wist ze ook nog in de laatste seconde van de wedstrijd een prachtige try te maken. Veel vrouwen van de Dukes hadden geprobeerd om haar te tackelen maar ze liep ze van zich af en drukte de bal op de grond. Als kers op de taart kickte ze ook de laatste conversie raak en zette zij zo de score op 69-7.


Het fluitsignaal klonk en ondanks dat Xtreme de 0 niet had kunnen houden hebben ze wel een prachtig staaltje rugby neergezet.

Eindscore HRC Xtreme 69-7 Dukes Dames
Woman of the Match door Xtreme: Rachel
Woman of the Match door de Dukes: Tara

De foto’s zijn aan HRC beschikbaar gesteld door van Hans van der Valk meer van zijn werk vind je op sportfoto’s van Hans

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement