Winst voor Junioren 1 en 3

  -   Junioren
Junioren spelregels
De wedstrijdverslagen van 2 van onze Junioren teams

Het was afgelopen zaterdag zover, de eerste competitiewedstrijden voor alle Junioren. 2 teams speelden thuis en twee teams verdedigden de eer bij de tegenstander. Hieronder 2 wedstrijdverslagen, waarbij we met het verslag van de mooiste – spannende – wedstrijd beginnen, die van Junioren 3.

Junioren 3 speelde afgelopen zaterdag uit tegen de WildRovers….Wie zegt u….’De WildRovers’, een cluster team van Wageningen en Winterswijk. En waar rijd je dan naartoe? Naar Doetinchem….

Zo’n autorit gaat de spelers meestal niet in de koude kleren zitten en de warming-up moet dan ook iets intensiever dan anders om de lieve pubers goed wakker te schudden. Het was een edele poging, maar het team had toch eerst een try tegen nodig om echt wakker te worden. Die viel gelukkig al in de eerste 20 seconden, waardoor ze wel gelijk bij de les moesten komen. We hadden immers niet 2 uur in de auto gezeten om hier te verliezen. 

In die zin een groot compliment voor de dame en heren die grote veerkracht toonden en zich vanaf dat moment kapot vochten om de opgelopen schade te repareren. De grote mannen van de Wiwa’s werden in de tweede helft daardoor steeds moeër en moeër waardoor de wedstrijd uiteindelijk echt onze kant op kantelde. 

De wedstrijd eindigde in 17-22 waardoor we alsnog met een geheven hoofd weer richting het westen konden afreizen.

Dan de pot van Junioren 1 en waarom 17 tries en 8 conversies helemaal niets zeggen. Junioren 1 bracht weliswaar een meer dan afgetekende winst mee terug uit Amstelveen, maar speelde ook een minder leuke pot.

Het weer zat mee want het was droog en zonnig, de REF had er zin in en de tegenstander….. De Amstelveense RC had bij het begin al wat dingen op te lossen. Geen ervaren eerste rij. Daarom speelden we de uncontested scrum; 8 balende HRC voorwaartsen.

De wedstrijd verliep dus zoals we het liever niet zien. Weinig weerstand en een tegenstander die steeds minder speler over hield door (gelukkig) kleine blessures. De tweede helft konden alle wissels ook aan de slag door bij de tegenstander in te vallen.

Eindresultaat: goed gespeeld, focus behouden, prachtig rugby laten zien. Met zwaardere wedstrijden hoop ik dat we dat kunnen blijven volhouden.

Met vriendelijke groet,

Peter van Deventer

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement