Winst in Eindhoven

  -   Dames
Xtreme 20 3
Wedstrijdverslag Xtreme - Eindhoven Lions, zondag 13 maart door Rachel vd Winden

Het is zondag, het zonnetje schijnt en de meiden van Xtreme zijn helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Eindhoven. Om 15:00 uur zouden ze van start gaan maar dit werd iets later omdat de meiden van Eindhoven vertraging hadden. Om 15:30 uur klonk daar dan eindelijk het fluitsignaal.

Eindhoven neemt de kick-off, Claire vangt de bal en gaat in. Het eerste contact moment is gelijk hard. Na drie snelle passes komt de bal aan bij onze center Noa en zij zet het op het sprinten. Ze weet drie speelsters van Eindhoven te ontwijken en rent vanaf onze eigen helft in één keer naar de tryline om de eerste try te drukken. Vervolgens weet Do de conversie raak te kicken en staat de stand na 2 minuten op 7-0. Xtreme is wakker!

Het spel gaat verder en we weten lang bal bezit te houden, maar dan toch is daar een knock-on van Xtreme. De eerste scrum van de wedstrijd wordt gewonnen door Eindhoven. Voor het eerst is Eindhoven aan de bal en ze laten er geen gras over groeien. Ze gaan hard in en lopen goede lijnen. Even wordt het spel stilgelegd door een blessure aan de kant van Den Haag. Laura krijgt een flikte klap tegen haar tanden, maar staat vrij snel weer op. Na het hervatten van de wedstrijd weten wij snel de bal de stealen en flinke meters te maken. Inmiddels staan we te beesten op slechts 1 meter voor de tryline. We geven alles en dat resulteert in de tweede try voor Den Haag gemaakt door Do. Dat brengt de stand om 12-0.

Eindhoven wordt wakker en zet een tandje bij. Ze weten snel te spelen en overlaps te creëren aan onze kant. Toch worden ze hard getackeld door Den Haag en weten ze niet door te breken. Na een overtreding van Den Haag kiezen ze er dan ook voor om voor de palen te gaan. Helaas voor Eindhoven is deze mis en wordt het spel hervat met een 22 drop-out voor Den Haag. Al snel volgt de tweede scrum van de wedstrijd die wederom wordt gewonnen door Eindhoven. Ze kiezen ervoor om over de korte kant te spelen en bijna een try te drukken. Gelukkig wordt de bal hooggehouden door Den Haag en blijft zo de stand hetzelfde.

De wedstrijd gaat aardig gelijk op en de teams zijn gewaagd aan elkaar. Eindhoven is aan de bal en zet de aanval met de backline in. Maar dan is daar Noa met een mooie interceptie en rent wederom het halve veld af om daar onze derde try te drukken. En dankzij de conversie van Do staat de stand op 19-0.

Kort nadat het spel weer is hervat staan wij alweer dicht aan de tryline. Inmiddels is Tara in het spel gekomen en doet ze waar ze goed in is. Want na een overtreding van Eindhoven neemt ze snel de bal snel en gaat ervandoor. Het zal jullie dat ook niet verbazen dat daar try nummer vier is die de stand op 24-0 brengt.

Het is bijna half-time maar Xtreme wilt alles uit de eerste helft halen. Ze spelen goed samen en werken hard. Dat zorgt ervoor dat ze weer in een rap tempo aan de tryline staan, waar onze voorwaartsen de ene pick-and-go na de andere opzetten. En hier weet Tamar de vijfde try voor Den Haag te drukken. Met een mooie stand, namelijk 29-0, gaan de meiden de half-time in.

Na een momentje rust is iedereen weer opgeladen en klaar om de tweede helft te knallen. Dat is bij beide teams goed te zien. Het is een harde wedstrijd die leuk is om naar te kijken. En zo dacht Tara dat het leuk was om voor nog meer entertainment te zorgen. Zo’n vijf meter voor de tryline van Eindhoven kickt Tara de bal rechts de hoek in, waar deze wordt gevangen door onze winger Hannah die de volgende try drukt. Vol verbazing zaten wij te kijken wat er gebeurde maar helaas werd de try afgekeurd wegens off-side. Desondanks was het een geweldige actie om te zien.

De tweede helft is een stuk zwaarder en de try’s laten even op zich wachten. De teams zijn aan elkaar gewaagd, maar dat wisten wij al van voorafgaande seizoenen. Toch wil Den Haag is de tweede helft nog graag een try drukken. Na een aantal snelle pases in onze back-line weet onze snelle winger Hannah de bal te vangen en gaat er vandoor. Ze rent veel meters en drukt de zesde try voor Den Haag. En om het mooi af te maken komen daar nog eens 2 punten bij door de strakke kick van Do door de palen. Dat mooie samenspel brengt de stand op 36-0.

De wedstrijd is bijna voorbij en Eindhoven zet nog een tandje bij. Ze willen graag en door hun samenspel komen ze steeds dichter bij onze tryline. Beide teams staan op scherp want het gaat er hard aan toe. Toch geeft Eindhoven niet op en dat wordt beloond met een try! Nadat de conversie raak is en de score op 36-7 staat, klinkt het eindsignaal.

Het was een heerlijke zonnige rugby wedstrijd met een mooie eindstand. Women of the match waren Larissa en Noa.

Op naar komende zondag waar we het thuis om 15u zullen opnemen tegen Lady Bears uit Groningen!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement