What goes on trip….

  -   Colts
Colts Bath
Het verslag van de trip van onze Colts naar Bath (althans van hetgeen voor publicatie geschikt is....)

Vrijdagavond

En we zijn weg! Paar vergeten paspoorten, wat laatkomers, maar het is gelukt! Wat laatste instructies van de chauffeur en daarna (op de Utrechtsebaan) de kamerindeling (spannend!). Op de boot zagen we regelmatig groepjes paarse hoodies voorbijkomen….de heren en dames hadden het wel naar hun zin! De overtocht was rustig en de meeste van ons hebben heerlijk geslapen. Of iedereen geslapen heeft….dat zullen we nooit weten 😀

Zaterdag 

06:15 local time: slaperige blikken en wachten tot we naar de bus konden. Eenmaal in de bus begonnen we met een headcount….1 speler tekort….nog een keer tellen en ja hoor, 1 speler tekort. Wat bleek, hij (we noemen geen naam) was lopend de boot af gegaan….🙄…., maar dat was niet het enige. Er was ook nog iemand die het leuk vond om zijn paspoort in z’n hut te laten liggen 🙄 x 2. Al met al, een roerige start van de dag 😀. Onderweg zijn we een paar keer gestopt, genoten van ‘Spiderfights’ (vraag een van de Colts maar naar meer details 😳) Na de tweede stop kwamen we in een file terecht. Wat bleek, we reden langs Stonehenge. Iedereen naar 1 baan en steentjes kijken.

Aangekomen in het hostel snel de spullen weggezet en op naar het stadion. Dit ligt prachtig midden in het centrum van Bath. Even wat drinken en eten en hop de tribune op! Wedstrijd is leuk en gaat lekker voor Bath. 14-0 half time….Olivier heeft zich stiekem tussen onze vrienden van de Pink Panters gemengd en loopt beschilderd en wel een rondje veld 🤣. Uiteindelijk won Bath hun eerste wedstrijd van het seizoen! Komt toch door ons denk ik! De boys and girls zijn daarna de stad in gegaan en de staff is nog even de wedstrijd van de dames van Bath gaan bekijken. Halverwege zijn we weggegaan en op zoek gegaan naar het curry restaurant. Het eten was heerlijk, al was het een hele toer voor het restaurant om 60 mondjes bijtijds te voeden. Long story short: super leuke en gezellige dag! Welterusten!

Zondag

Na een goed Full English breakfast zijn we naar het centrum gelopen om de oude Romeinse baden te bezoeken. De leiding werd voorzien van prachtige hesjes en vervolgens iedereen naar binnen. Interessant en gaaf om te zien hoe ze hier in de eerste eeuw AC lekker aan het badderen waren. Na dit culturele hoogtepunt terug naar het hostel en klaarmaken voor de wedstrijd. Was minuutje of 20 rijden en binnen een half uur stonden de spelers op het veld. De wedstrijd was spannend en ging gelijk op. Na afloop lekker wat gegeten en gedronken. Daarna de beleefdheden uitgewisseld en toen met de bus terug naar het hostel… althans een deel, want sommigen bleven in het centrum hangen. Iedereen op tijd bij de pizzeria en mooi om te zien hoe er in no time 60 pizza’s werden uitgeserveerd! Daarna de boys and ladies de stad in, sommigen terug naar het hostel en een paar staff leden ook de stad nog ‘even’ in. Conclusie: wederom een geweldig mooie dag!

Maandag

Na een roerige nacht, iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt 🍳. Daarna inpakken, opruimen en kamers inspecteren. Ian, Troy en wat spelers richting stad om ruim honderd broodjes op te halen, rest van de staff even een onderbroek uit de dakgoot laten verwijderen en toen hop 3 uur en 3 kwartier op weg naar de trein. Onderweg gestopt en genoten van de broodjes en sausage rolls. We gingen weer rijden en na een tijdje was het tijd voor de verkiezingen: domste actie, meest stinkende kamer, meest rare moment, meest luidruchtige kamer en nog een paar categorieën die we hier niet nader benoemen 😊. Aangekomen bij de tunnel moesten we twee keer door de paspoortcontrole (lang leve de Brexit)….en net de trein gemist, dus wachten op de volgende. Opvallend is wel dat het op deze terugreis het in de bus een stuk rustiger was dan heen. Iets later dan gepland reden we de trein op en vertrokken we rond 17:50 uur Nederlandse tijd richting Frankrijk. Lekker hoor; half uurtje rijden en we waren er alweer. Snel even Derk afgezet bij zijn ouders en hop de weg weer op. ETA 23:00 uur….Nog even een snelle stop gedaan, de laatste broodjes en andere snacks geprobeerd op te maken (niet gelukt) en toen in een keer naar huis. Uiteindelijk waren we om 22:45 uur weer terug. Goed gedaan chauffeur Lars!

We mogen concluderen dat het een geweldig mooie trip was. Dank aan alle Colts voor de gezelligheid!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement