What a difference a week makes

  -   HRC 3
HRC 3 vs tewerve

Wedstrijdverslag HRC 3 – Te Werve 1 (eindstand 63 – 5)

Afgelopen zondag was het weer game time voor de Mighty Thirds, met op het menu, de derby tegen Te Werve. De vorige wedstrijd in december was een nail biter die wij op heroïsche wijze met 19 – 17 wisten te winnen. Er was aan onze kant geen ruimte voor enige onderschatting. Ons doel was duidelijk, namelijk vanaf minuut één onze stadsgenoten geen enkel vooruitzicht geven dat er iets te halen viel. Wij misten wel een paar vaste krachten in de voorwaartsen dus wij waren op onze hoede.

Scrum down

We begonnen de wedstrijd furieus en binnen een paar minuten speelden we al in de 22 van de tegenstander en lag de bal over de lijn voor onze eerste try. Dit sterke begin werd door ons doorgezet met try’s van Dalton, Jay, Leonardo en Jan. We wisten de gaten in de verdediging goed te vinden, gecombineerd met een goede verdediging van onze kant die resulteerde in een onvermurwbare blauwe muur die Te Werve niet kon slechten. De scores van onze kant in de eerste helft werden door Sloop en Dalton op het scorebord gezet. Ondanks dat wij weinig penalty’s weggaven in de eerste helft kwamen er in de laatste minuten wat oude slechte gewoontes weer terug en gaven wij Te Werve de mogelijkheid om ons onder druk te zetten. Dit resulteerde dan ook in hun enige try van de wedstrijd. Voor degene die aan scorebordjournalistiek doen, het was wel 40 minuten hard werken. (Ruststand 36 – 5)

In de rust waren wij zelf wellicht een beetje verbaasd over het hoge niveau wat wij vandaag haalden. De vaste lezers weten dat we in de voorgaande weken een paar zware wedstrijden hebben gespeeld en dat we tegen Haarlem door onze eigen onzorgvuldigheid de wedstrijd verloren. Alles wat daar fout ging, ging zondag goed en dat was een bepalende factor in onze overwinning.

In de tweede helft gingen we door met waar wij mee waren begonnen, de tegenstander bij de keel vastpakken en niet loslaten. Wel figuurlijk uiteraard. Te Werve begon ook iets beter te spelen, maar wij wisten toch de toon te zetten en bleven doorgaan met scoren, met als hoogtepunt twee try’s van Tom tijdens zijn debuut! Gefeliciteerd Tom. Gebeurde er nog wat rare zaken in de wedstrijd? Naja, uw nederige kroniekschrijver stond op tighthead en tijdens een scrum merk je opeens dat je tweede rijer zijn binding loslaat om wat kattekwaad uit te halen in de scrum. Maar ondanks dit bleven wij de punten scoren. Te Werve werd nog een beetje narrig op het eind, maar dat mocht voor hun niet baten. Uiteindelijk zetten wij de eindstand op een verdiende 63 – 5.

Komende weken hebben wij geen wedstrijden, dus ook geen wedstrijdverslagen. Is dan wel weer lekker rustig, maar tot de volgende keer!

Door de modder,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement