Wetenswaardigheden

  -   HRC 1
Final Gooi HRC 2023 2024
Het seizoen 23/24 van HRC 1 samengevat (en een tipje van de sluier opgelicht wat betreft komend seizoen)

Het seizoen is ten einde en we kunnen – wat het 1ste team van de H.R.Club betreft – terugzien op een spannend en enerverend seizoen, met soms kleine dalen, maar in zijn totaliteit mooie successen en overwinningen. Weliswaar verloren we het einddoel van alle inspanningen, de finale om het landskampioenschap tegen ‘t Gooi, maar dat neemt niet weg dat we een mooi seizoen achter de rug hebben. Spelers, coaches en begeleidende ondersteunende staf dank voor jullie inzet.

Als we het op een rijtje zetten:

 • Het 1ste heeft dit seizoen 23 officiële competitiewedstrijden gespeeld.
  – 11 wedstrijden gespeeld in de eerste ronde op weg naar de play off’s. Van deze 11 wedstrijden wisten de boyz er 7 te winnen en verloren we er 4.
  – We eindigden met 34 wedstrijdpunten op de 4 de plaats en daarmee kwalificeerde het eerste zich voor de eerste doelstelling het behalen van de play off’s samen met 5 andere clubs.
 • 10 wedstrijden werden er gespeeld in de play off’s op weg naar de ½ finale.
  -V an deze wedstrijden werden er 8 in winst omgezet en moesten we in 2 wedstrijden het onderspit delven (Rotterdam en Eemland).
  – We verzamelden 53 punten en dat leverde ons de 2de plaats op achter Eemland maar voor respectievelijk Rotterdam (3de) en ‘t Gooi (4de)
 • De ½ finale werd nr. 1 (Eemland) tegen nr. 4 (‘t Gooi) en nr. 2 (H.R.C.) tegen nr. 3 (Rotterdam)
  – Het voordeel van nr. 1 en nr. 2 worden is dat de ½ finale bij de betreffende clubs thuis werd gespeeld en dat was voor onze club een zéér mooie bijkomstigheid. Er waren héél veul belangstellenden én een 30 – 26 overwinning: met deze overwinning was de finale bereikt tegen ‘t Gooi die Eemland bij hullie thuis (uit) wist te verslaan.
 • Helaas wisten we de finale niet te winnen (12 – 22) en zo werd ‘t Gooi landskampioen
 • De coaches Hadley Jackson en Bob van Raaij hebben dit seizoen een beroep gedaan op 43 spelers.
 • Er is maar één spelersnaam die op alle 23 wedstrijdformulieren voorkomt en dat is Jurrian Jorma (chapeau).
 • De HRC spelers wisten dit seizoen 101 try’s te scoren waarvan er 77 geconverteerd werden; verder werden er 27 penalty’s verzilverd en 7 drop goals gemaakt en dat leverden ons 761 punten op.
 • Onze tegenstanders wisten onze try line 58x te passeren waarvan 43 try’s geconverteerd werden; we kregen 19 verzilverde penalty’s tegen en ook een penalty try (foei). De totale tegen score was 440 punten.
 • De meeste punten werden op het scorebord getoverd door Davíed Weersma: 49 conversions, 14 penalty’s en 7 drop goals, totaal 161 punten. Goede 2de werd Björn Dolman met 24 conversions, 10 penalty’s en 5 try’s; totaal 103 punten.
 • Try topscorer is Olly White geworden met 15 try’s gevolgd door Victor Huurman met 12 try’s en Floris Dullemond met 10 try’s.
 • We hebben afscheid genomen van Tuitavake Manoa (Tonga) en Fiu Gibson (Fiji). Beide spelers zijn weer teruggekeerd naar hun land.
 • Hirotomo Ono (scrumhalf, Japan) heeft te kennen gegeven dat hij het komende seizoen wegens drukke werkzaamheden niet meer beschikbaar is, maar er wordt gesproken over mogelijkheden om hem toch op een manier betrokken te houden HRC
 • Siem Noorman heeft zich (helaas) ook teruggetrokken. Maar ook wordt gezocht naar een manier om hem te behouden voor de club.
 • 6, 7 en 8 september vinden dit jaar de Haagsche Rugby Dagen plaats. Heel bijzonder zal zijn dat HRC1 tijdens deze rugby dagen THUIS zijn eerste competitiewedstrijd zal afwerken. Leg dit vast in uw agenda!!!!!

Zoals het gehele seizoen: naar eer en geweten.

P.S. over de bovenstaande inhoud kan niet gecorrespondeerd worden.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement