Ook winst in Leiden…

  -   HRC 2
HRC 2 uit vs DIOK 2
Het wedstrijdverslag van HRC 2 uit tegen DIOK 2

In Leiden was het om 14.00 uur eerst aan HRC2 te starten tegen DIOK. En hoe!

In de 1e minuut drukte door Kees de Bruin het ovaal al achter de lijn (0-5). Vervolgens viel er tot diep in de eerste helft met de regelmaat van de klok een Haagse try:
– 11de minuut try door Pelle van der Knaap. 0-10.
– 17de minuut try door Lemarre Sephelle  0-15
– 23ste minuut try door Lemarre Stephelle 0-20
(Ter toelichting; er stond veel wind uit een moeilijke hoek en het was vanaf de kant waar HRC de eerste helft speelde niet eenvoudig om de bal tussen de palen te krijgen.)

Het duurde een tijd voor het thuisteam wat tegen onze mannen kon inbrengen, maar in de 35ste minuut viel er toch een try voor DIOK (- wind mee dus – met conversie. 7-20). Die try was echter niet het slotakkoord van de eerste helft: in de 40ste minuut volgde uit een goede samenwerking tussen Lemarre Stephelle en Kees de Bruin de 5e Haagse try (ditmaal zelfs met conversie). De teams gingen derhalve met 7-27 de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld iets anders; HRC 2 had meer moeite met scoren. De eerste try viel “pas” in de 15de minuut van tweede helft, maar het was w’él een beauty! Eerst een schitterende side step, toen de try en daarna de conversie (7-34) allen op naam van Filemon Schöller. 3 minuten later was het aan de gastheren (try met conversie voor DIOK, 14-34), maar 10 minuten voor het einde liep ons 2e toch nog verder uit. Een slimme kick van Olivier Hesselink bracht Flores van der Meerendonk in de positie om de volgende try te drukken (14-39). Uit een mooie run door Pelle van der Knaap volgde bijna direct try nr 8 voor onze mannen. De conversie was ook goed. De 14-46 die daarmee op het bord kwam was ook de eindstand.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement