Weet je nog toen….de NOS kwam

  -   Nieuws
NOS op HRC
HRC is een club met een rijke historie. Theo Heesen helpt ons dat herinneren.

In 2011 werd de Rugby World Cup gehouden in Nieuw-Zeeland. Het was de zevende editie van het mondiale toernooi. De finale ging tussen het gastland Nieuw Zeeland (All Blacks) en Frankrijk. The All Blacks wonnen de finale.

Auckland was het Eden Park stadion daarvoor speciaal uitgebreid tot een capaciteit van 60.000. Oorspronkelijk zouden er wedstrijden gespeeld worden in AMI stadium in Christchurch, maar door de schade aan het stadion en andere faciliteiten door de aardbeving op 22 februari zijn de daar geplande wedstrijden verplaatst naar andere stadions.

De NOS volgde de Rugby World Cup in het hele land bij rugbyclubs. Voor de finale kwam de NOS met een cameraploeg naar Den Haag om daar een leuke sfeerimpressie te maken, die later op de dag werd uitgezonden.

250 rugbyliefhebbers waren naar het clubgebouw van de Haagsche Rugby Club gekomen om samen de finalewedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Frankrijk live te volgen. Onder het genot van een champagne ontbijt zagen zij de All Blacks in een zenuwslopende wedstrijd de Webb Ellis trofee in de wacht slepen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement