Weet je nog toen….de aanzet voor de RAZW

  -   Nieuws
Zinzan Brooke
HRC is een club met een rijke historie, Theo Heesen helpt ons dat herinneren

Weet je nog toen Opleiding rugbytalenten culinair van start in Zuid-West Nederland ging in 2008? Theo Heesen neemt je mee terug in de tijd.

In 2008 ging – met ondersteuning van de Nederlandse Rugby Bond en het Regiosteunpunt Talent en Topsport – het eerste ROTC ( Regionaal Opleidings- en TalentenCentrum Rugby) van start. Het Talentencentrum begeleidde jeugdige rugbytalenten, die wilden doorgroeien naar de internationale top. Er werd, en wordt nog steeds, samengewerkt met het Segbroek College in Den Haag. Inmiddels is het Talentencentrum uitgegroeid tot Rugby Academie Zuid-West.

Onder schooltijd kregen de talenten extra tijd en faciliteiten om te trainen, deel te nemen aan stages of mee te doen aan internationale toernooien. Een speciale talententrainer gaf dagelijks twee uur veldtraining. Daarnaast kregen de kinderen extra begeleiding op het gebied van mentale training, blessurepreventie, voeding en diëtiek.

De eerste 21 talentjes waren afkomstig van Rotterdamse RC, HRC, WRC Havestate, The Dukes, The Hookers, RC Delft, RC Gouda en The Bassets. Alhoewel het een regionaal gebeuren was, kon ook een spelertje uit Den Bosch (van The Dukes) deelnemen. Dat was Reinier Pieters, die zondagavond vanuit Den Bosch met de trein naar Den Haag kwam, sliep bij een gastgezin en vrijdags weer met de trein naar Den Bosch ging. Inmiddels is Pieters professional en speelt hij bij Servette Rugby Geneve.

De stichting was voor haar financiën afhankelijk van ouderbijdragen, subsidies, sponsoring of schenkingen. Ouders vervulden allerlei vrijwilligerstaken, zoals huiswerkbegeleiding, maaltijdverstrekking en ze gaven ook een financiële ouderbijdrage. Om de nodige (extra start) gelden te genereren, werd daarbij in het clubgebouw van HRC een zes- gangen-gala-diner georganiseerd. Liefst 125 personen, waaronder All Black legende Zinzan Brooke zaten aan dit copieuze diner, dat geheel belangeloos werd bereid door Herman den Blijker en zijn crew.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement