Weet je nog toen…. 4(!) titels in één seizoen

  -   Nieuws
HRC 1 1999
HRC is een club met een rijke historie. Theo Heesen helpt dat ons herinneren.

Na jaren de tweede viool te hebben gespeeld in de ereklasse achter DIOK, was het seizoen 1998/1999 het succesvolste in de geschiedenis van onze club. Als eerste rugbyclub in Nederland won HRC in één seizoen alles wat er maar te winnen viel: het Landskampioenschap, de nationale beker, de nationale sevens én de Eurocup. Vier titels in één seizoen, zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Het was bovendien een fantastisch afscheidscadeau voor Ruud Truijens, die na acht jaar afscheid nam als teammanager.

De eerste titel

HRC wint voor de tweede maal de Eurocup (die nadien nog driemaal werd gewonnen). In de finale is HRC te sterk voor het Belgische ASUB Waterloo. Het team dat voor deze prestatie zorgt bestaat uit: Hein Brat, Arno Seijbel, Marco Weevers, Chris Overklift, Sebastiaan ten Hagen, Jan Willem ten Hagen, Ruud Verdaasdonk, Stijn Daniëls, Andrew Gilbert, Marcel Eman, Kees Schmalz, Krijn de Schutter, Paul Huibregtse, Robert Westerman, Tim Lips, Rob Roeleveld, Sander van der Loos, Rutger Smith, Niet van der Schatte Olivier, Rick Lips, Obbe Winkels, Martijn Nagtegaal, Richard Majoor, Thijs Verheijen en Rigo Hoencamp. Verder speelden ook Bas Arendse, Michiel Magies en Lio Rosario dit seizoen in ons eerste.

De coaching is in handen van Theo Snijders en Marcel Eman en Ruud Truijens en Hans Siemens zijn de teammanagers.

Een gouden seizoen en een gouden generatie.

De tweede titel

In de strijd om de nationale beker moet HRC, na winst op DIOK, in de finale aantreden tegen het Amsterdamse AAC, dat in de halve finale Castricum heeft verslagen. Gemakkelijk gaat dat niet, maar er wordt met 16-10 gewonnen. Enkele minuten voor het slotsignaal van scheidsrechter Eef Lovers kruipt HRC nog door het oog van de naald als een AAC-speler met de bal over de trylijn gaat, maar tot opluchting van alles wat Haags is, komt hij niet tot scoren.

De derde titel

In de competitie stoot HRC aartsrivaal DIOK van de troon. De Leidenaren veroverden tien jaar achtereen de landstitel. In een best of three met DIOK bewijst HRC zijn superioriteit. Tweemaal verslaat HRC de Leidse ploeg (20-11 en 10-9). Die winst krijgt ook de goedkeuring van bondsvoorzitter Eddy Bicker. “Met alle respect voor DIOK, maar het was de laatste jaren toch een beetje teveel van hetzelfde.” Voor HRC aanvoerder Marcel Eman komt de titel niet als een verrassing. Hij is de enige speler, die dertien jaar daarvoor ook van de partij was toen HRC voor het laatst kampioen werd. “Dit moest een keer gebeuren. Ik heb altijd gezegd: wat zij kunnen, kunnen wij ook.”

De vierde titel

In het nationale seven-a-side toernooi blijkt opnieuw de superioriteit van HRC. In de poule worden achtereenvolgens SRC Thor, Alkmaar, RC ’t Gooi en Waterland verslagen. In de kwartfinale volgt The Bassets en in de halve finale Amstelveen. De finale tegen de Roosendaalse Commando Combinatie (RCC) is een formaliteit (46-0). De vierde titel van het seizoen is binnen.   

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement