(weer) Pech

  -   HRC 1
HRC Cas
Het wedstrijdverslag van ons eerste tegen de Casatricumse RC op 2 april 2022

Om 16.03 werd de KO door het bezoekende team genomen. HRC kwam meteen lekker uit de startblokken. In 7de minuut kreeg de Haagsche al een eerste kans om het scorebord met een penalty kick in beweging te brengen, maar helaas. Maar in de 13de minuut was het – na een geblokkeerde kick – wel raak en scoort Floris Dullemond de eerste Haagse try. De conversie werd helaas gemist (5-0).

Castricum liet zich echter niet makkelijk wegzetten, Met hun flink stevigere pack weten ze in de 18de minuut een try te realiseren. Omdat ook aan die kant de conversie werd gemist leidde dat tot een 5-5 evenwicht. In de 27ste minuut herhaalde Castricum dat kunstje nogmaals en nu werd de conversie niet gemist (5-12).

Als er in de 33ste minuut opnieuw try voor Castricum volgt (de conversie werd gemist, dus het resulteert in 5-17), lijkt het de verkeerde kant op te gaan voor HRC. Maar Den Haag hield stand! Vanuit een line out scoorde captain Victor Huurman een try. De conversie verdween weliswaar niet tussen de palen, maar de aansluiting was er. Bij rust lag de wedstrijd – met 10-17 – nog open.

En toen Castror Magis in 4de minuut na de rust weer een try drukte voor HRC en de conversie wel tussen de palen verdween, gloorde er toch hoop voor het wat geplaagde Den Haag (17-17).

Maar Castricum was voor niets minder dan de winst naar het Haagse afgereisd en wist in de 8ste minuut een try met conversie te realiseren en zo toch weer uit te lopen tot 17-24. Nog geen man over boord, totdat onze captain in 22ste minuut gele pakte, Castricum in de 23ste minuut een penalty try kreeg en ook Lorenzo Groos het veld af moest.

Die driedubbele doses pech kwam HRC niet te boven en bij 17-31 en 13 tegen 15 ging het evenwicht toch verloren. Den Haag speelde een goede wedstrijd, maar kreeg in de 28ste en 34ste minuut nog twee tries met conversies voor de kiezen en delfde uiteindelijk met 17-45 het onderspit.

Volgende week ontvangen we The Dukes thuis en hopen we dat tenminste die ellendige 0 weg te poetsen is.

Met dank aan Heinz Geurts die het scoreverloop weer nauwgezet bij hield en Michel Finkelnberg/Sportsnap voor het aan HRC ter beschikking stellen van zijn mooie foto’s. Daarbij vermelden we ook graag nog dat ook Haagse Topsport het wedstrijdverslag weer opnam op haar website.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement