Toch weer net niet….

  -   HRC 1
HRC-Eemland
Het wedstrijdverslag van HRC 1 vs RC Castricum 1

Zulk slecht weer als het op vrijdag was, zo mooi was het op zaterdag. Het beloofde een spannende middag te worden – HRC vs. RC Eemland – en spannend werd het!

Allereerst was er het prettige weerzien met Renger van Eerten,  voormalig 1ste team speler en nu onder contract bij de Franse top 14 club Brive. Prachtig dat al onze spelers die in het buitenland vertoeven de club weten te vinden als ze in Nederland zijn! En wij zijn blij van hun wel en wee op de hoogte gesteld te worden.

Dan de wedstrijd: het was fysiek hard en zwaar. Net als tegen ‘t Gooi kwamen we in gewicht iets te kort en daardoor in kracht. Onze jongens lieten zich daardoor echter niet ontmoedigen en compenseerden hun tekortkomen met een tomeloze inzet and that’s what it is all about.

HRC werd vanaf het begin pittig in de verdediging gedrukt, maar met uitstekend verdedigen wisten we de nul tot de 16de minuut te handhaven. Toen wist Eemland echter onze try-line te passeren en die try werd ook geconverteerd: 0 – 7.

Bij de daarop volgende aftrap ging Eemland in de fout en wist Daviéd (Weersma) de toegekende penalty te verzilveren en zo stond het dus rap 3 – 7.

HRC kreeg steeds meer grip op het spel, maar vergat zichzelf te belonen. Iets dat wel vaker voorkomt.

Beide partijen kregen in de eerste helft nog een penalty toegewezen en die werden ook benut (aan HRC zijde weer door David Weersma). Het stond dus 6-10 totdat Eemland in de 30ste minuut opnieuw een try scoorde; uit een line out, push over, geen conversie. Die line out was deze zaterdag HRC’s zwakke kant en daar maakte de oppositie goed gebruik van. Daarmee stond er dus 6 – 15 op het bord en dat werd tevens de rust stand.

De tweede helft begon niet zoals we graag wilden. We misten een penalty kick en in de 46ste minuut wist onze tegenstander uit een line out weer een push over try te scoren, 6 – 20. Het zag er somber uit.

Maar HRC herpakte zich en na prachtig ¾ spel wist Björn Dolman de bal achter de lijn te drukken en Daviéd wist de bal uit een onmogelijke hoek tussen de palen en over de lat te wippen en zo stond 13 – 20.

We gingen groejûh!! HRC nam steeds meer initiatief, maar moest ook zéér alert blijven want als Eemland een kansje ruikt dan laten ze dat niet onbenut.Toch was het HRC die het scorebord weer in beweging bracht. Een benutte penalty kick van de zoon van Betty (hierboven al meermaals genoemd) bracht een 16 – 20 stand op het bord.

Kort hierop volgde de meest briljante aanval van HRC. Vanuit onze eigen 22 meter zetten we een geweldige aanval op en terwijl een ieder al stond te juichen werd de ongelukkige baldrager in het zicht van de haven gevloerd….

In de 71ste minuut was het echter wel raak. Eemland verspeelde de bal en Bas Michel wist met een geweldige sprint de bal tussen de palen en onder de lat te drukken. Daviéd faalde niet en zo stond HRC met nog 8 minuten te gaan met 23 – 20 veur.

Eemland trok met verve ten aanval en HRC veroorzaakte 3 penalty’s welke de tegenstander alle 3 in de hoek legden, want (zie hierboven) als ze HRC vandaag ergens op konden verslaan, dan was het vanuit de line out….En zo geschiedde. In de 76ste minuut was het raak: een push over try met conversie 23 – 27, wat tevens de einduitslag van de wedstrijd was.

Wat belangrijk is: de toeschouwers hebben genoten van een enorme inzet van beide partijen en van een zeer spannende wedstrijd.

Bedankt!!!

De foto’s bij dit verslag zijn weer van Frank van Leeuwen en aan HRC ter beschikking gesteld door onze partner SportSnap.nl. Op de website van SportSnap.nl zijn overigens nog meer mooi beelden van deze pot te bewonderen. En in de media – op de website van Haagsetopsport.nl en in het Amersfoorts Dagblad – verschenen ook berichten.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement