Weer gewonnen

  -   Dames
Xtreme 20 3
Het wedstrijdverslag van de uitwedstrijd van HRC Xtreme in Tilburg

Op 11/12 stond er voor Xtreme een spannende – en naar verwachting vrij fysieke – uitwedstrijd tegen de dames van Tilburg gepland. De één na laatste wedstrijd in de eerste helft van het seizoen. En als deze wedstrijden zou worden gewonnen zou er in dit eerste deel slechts één pot verloren zijn gegaan. 

Reden voor de dames van HRC om onmiddellijk de toon te zetten: de fullback, Hannah van Beukering, scoorde de eerste try van de wedstrijd: 0-5. Tilburg liet echter meteen merken de punten in eigen huis te willen houden en uit hun snelle lijn volgde een try en een rake conversie. 7-5. Kort daarna miste Xtreme een aantal tackels en kon het thuis team met nog een try en een conversie op een 14-5 voorsprong komen. Xtreme’s flanker, Maartje Gout, muntte echter – zoals altijd – uit in het spotten van de gaten en kon zo de volgende Haagse try drukken 14-10. Het lukte Xtreme echter nog niet om de snelle center van Tilburg en de lijn van de thuisploeg onder controle te houden. De dames van Tilburg maakten dan ook nog een try. 19-10. Noa Donkersloot, Nederlands team speelster van Xtreme, kwam vervolgens het veld  in en wist meteen het verschil te maken met try die Do Velema convertreerde. Met de stand  19-17 gingen de teams de rust in.

De tweede helft nam Xtreme het heft in handen. Na een mooi interceptie scoorde Noa haar 2e try. Ook conversie van Do Velema was raak en daarmee pakte HRC Xtreme de leiding over 19-24. De Haagse dames zijn nu echt op stoom. Maartje Gout brak door de verdediging en haar mooie offload aan de fullback, Hannah van Beukering, resulteerde in een try met conversie. 19-31. Vervolgens kwam het ovaal, na een mooie break van Xtreme’s flyhalf Rachel van der Winden, in de handen van Noa Donkersloot; try met conversie: 19-38. Het thuisteam zette vervolgens een tandje bij en beuken in op de trylijn van Xtreme hetgeen werd beloond met een try. 26-38. Het slotakkoord was het echter voor Xtreme. Xtreme’s sterke nummer 8, Do Velema, rende – ondanks het feit dat 5 spelers probeerden haar af te stoppen – door de verdediging van Tilburg heen, met een try en een rake conversie als resultaat  26-43. Waarna HRC’s Noa Donkersloot, na een snelle bal uit de ruck, de laatste try van de wedstrijd scoorde. Eindstand: 26-48.

Dit verslag is ook gepubliceerd op de website van Haagsetopsport.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement