Weer gewonnen

  -   Colts
Colts tekst
HRC Colts 1 vs RC Eemland Colts 1 33-20

De laatste wedstrijd van de eerste fase in de Cup poule was door de toch wel wat extreme weersomstandigheden op het Haagsche kunstgrasveld. En dat was niet voor niets.

Na de code oranje afgelopen donderdag voelde het deze zaterdag middag zo langs het lijntje als code donkerpaars. De regen aangespoord door een harde wind geselde de spelers. Maar ook de onder de paraplu’s verstopte harde kern hield het niet droog. En dan hebben we het niet over de gevolgen van plots opborrelende diepere emoties. 

Nee, want de paraplu’s hielpen op zijn best minimaal. De regen “viel”, aangespoord door de harde wind, bijkans horizontaal. 

Na 2x 35 minuten was in ieder geval bij uw scribent alles onder de navel koud, nat en gevoelloos geworden. De terugwandeling naar het clubhuis voelde als de laatste kilometer van een marathon waarin tegelijkertijd werd gedroomd over met Texels schapenwol bekleede verwarmde inlegzooltjes, met als detail links blauw en rechts oranje. 

De spelers van beide teams hadden in het begin ook wat moeite om door de regen, kou en wind gelijk balvast te zijn. De ovale bal glibberde weleens tussen de rugby grijpgrage vingers door als een paling in een emmertje snot. 

Maar onze HRC Colt helden trokken, met het verstrijken van de speelminuten, zich  minder dan de tegenstander iets aan van deze externe omstandigheden. 

Daarnaast was het positieve resultaat ook loon naar werken, want er is team breed gebuffeld tot en met de laatste minuut. Het weer liet niet toe dat er met enige regelmaat het mooie snelle colt van hand tot hand balspel gespeeld kon worden. Het moest en werd behoudener spel. 

Daarom was de wedstrijd er eentje van gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. De overwinning voelde mede daardoor (en dit in het geheel onterecht) toch ietwat zakelijk. Voorzover er nog wat gevoeld kon worden. 

De wedstrijd is verder zonder incidenten of onnodige kaarten (voor HRC) uitermate sportief verlopen. Eemland speelde voor wat ze waard waren maar vandaag was HRC de bovenliggende partij. Complimenten aan de tegenstander van vandaag over het sportieve spel, maar zeker ook de complimenten hier voor aan het HRC team. Deze lijn van spel discipline ook in de rest van het seizoen volhouden. En blijf vooral ook in de donkere maanden allen naar de trainingen komen. Want een beetje wind, kou of regen houdt geen enkele rugby’er tegen. 

Bij het verdelen van de prijzen in deze eerste fase hebben alle drie (!) Colt teams zich sterk weten te handhaven in hun voor team 1, 2 en 3 respectievelijk Cup, Plate en Shield poules. Dat is oprecht een mooie prestatie die alleen maar reikhalzend doet uitkijken maar de volgende fase in de competitie. Waarin de echte prijzen te verdelen zijn. 

Uw nog immer bevroren edoch van binnen door positivisme overmande rugby ouder(e

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement