Wedstrijdverslagen Cubs

-   Cubs
Team Geel tegen 't Gooi , Team Blauw tegen Bekaro, Team Rood tegen Amstelveen en Team Groen tegen Western

Afgelopen zaterdag ging ook voor de Cubs de competitie weer van start en speelden alle teams uit.

Last Saturday CU1 – Team Geel travelled to a wet and cold Naarden for a top of the Cup league match with t`Gooi.  The last time the teams met resulted in a 19-19 draw so as expected this match was a close one.

With t`Gooi having some fast strong runners in the backs, HRCs rush defence proved very effective in nullify the t`Gooi attack.  Exceptional tackling ensuring that despite the opposition having long spells of possession no points were scored. At half time a 5 point advantage to HRC was a fair reflection of the game.  The weather dried for the second half which meant HRC could play more effectively their well practised off-loading game. The opposition conceded 2 more tries as a result and in the last play of the game some lovely passing along the backs and strong running from man of the match Karsten resulted in a bonus point try.  Final score 5 – 22 for HRC.

Team Blauw speelde een mooie pot waarbij we van Bekaro flink tegenstand kregen. We begonnen de eerste minuten goed met een try en een conversie. Daarna moesten we voor iedere meter vechten. In de tweede helft kwamen we weer op stoom en wisten we de stand naar 5-26 te krijgen. Bekaroo voerde in de laatste 10 minuten een zwaar offensief, waarbij ze uiteindelijk vlak voor het eindsignaal nog een try wisten te scoren. Eindstand 10-26. Dit keer geen man of the match, die pakken we weer op bij de volgende wedstrijd.
Team Rood speelde uit tegen Amstelveen 2. De mannen van Amstelveen hadden er veel zin in wat resulteerde in een iets te dikke nederlaag. Conclusie achteraf was dat dat eigenlijk helemaal niet nodig was geweest, het bleek dat we vergeten waren om georganiseerd te verdedigen, snel op te lopen en hard te tackelen. Aanvallend speelden we prima en gestructureerd, toch we kwamen er uiteindelijk niet doorheen om tries te scoren.  Volgende week focussen we op wat we deze week hebben geleerd, dat zal vast verschil geven.
Man van de wedstrijd: de onvermoeibare full back Sytze.

Team Groen mocht in een druilerig Schiedam het opnemen tegen CL Western CU2. Het was de laatste wedstrijd van CL Western op het oude veld van Hermes DSV, wat ook maar goed was, want het veld was redelijk slecht. Met de regen werd het een mooie modder partij. De eerste tries waren voor CL Western door veel balverlies van HRC. Door minder te passen kwam HRC sterk terug en stond de score met de rust op 15-17. Helaas gaf HRC in de tweede helft de nipte voorsprong weg doordat de tegenstander minder moeite had met het laten aankomen van de passes en daardoor kon scoren over de flanken. De eindstand werd daardoor 30-22.
Speler van de match: Duuk.