Wedstrijdverslagen Cubs

  -   Nieuws
Succesvol weekend voor de Cubs!

CUBS 1 stijf bovenaan in de CUP POOL.

In de laatste wedstrijd van de eerste fase speelde CUBS1 uit, tegen Utrecht. De vier eerdere wedstrijden in deze fase waren gewonnen door de Hagenaren, maar Utrecht zou op papier een waardige tegenstander zijn en werd zeker niet onderschat. Utrecht uit, is immers altijd lastig….

De wedstrijd starte om 13:00 onder een vriendelijk zonnetje. De ref sprak de voorwaartsen van tevoren vriendelijk toe, de ouders verzamelden zich aan de zonnige kant van het veld en de kickoff posities werden ingenomen.

Vanaf de allereerste seconde voelde de Haagsche roedel de druk van de tegenstander. Geen meter werd cadeau gedaan en geen tackle gemist. Toch wisten de Haagsche jongens en meisjes zich goed aan het ‘game plan’ te houden: Recht lopen, de tegenstander ‘fixeren’ en daarmee ruimte creëren voor de wings. En zo geschiedde het: De rechter wing werd in een kanaal van minimaal 5 meter vrij gespeeld en deed vervolgens plichtsgetrouw zijn taak met een prachtige finish ‘in het hoekkie’. Precies zoals gepland.

Utrecht sloeg in de eerste fase nog hard terug met een interceptie welk eindigde in een try tussen de palen. Gelukkig kon HRC deze vrij snel weer pareren met een uitgespeelde try en een conversie.

In de laatste fase miste Utrecht, door blessures, een 15e speler. Ook gezien de toen inmiddels ruime voorsprong werd in goed overleg met coaches en de ref. ook aan Haagsche zijde 14 spelers opgesteld. Wel zo sportief, volledig in lijn met de sfeer in het veld.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 7-37 wat de HRC CU1 stijf bovenaan de voorlopige ranglijst zette.

Na de wedstrijd werd wederzijds door de spelers een ‘Player of the match’ gekozen, vanuit ons uiteraard beloond met wat Haagsche Hopjes. De interne prijs voor de beste tackles werd gewonnen door onze Phil.

Het was een prachtige middag!

Scrum down!

Cubs 2 heeft geen verslag verzonden maar er is op de burelen van de redactie gehoord dat er gewonnen is met goed spel.

Cubs 3 – DIOK 2

De voorbereiding voor zaterdag was een beetje rommelig, trainingen gingen niet lekker, maar we hadden het wel goede gevoel van de afgelopen wedstrijden. Wedstrijden tussen HRC en DIOK zijn altijd bijzondere aangelegenheden die tot mooie wedstrijden, zaterdag was geen uitzondering.

We zetten weer vanaf het begin goed druk naar voren, maar in het begin dreigde het toch mis te gaan, want DIOK scoorde eerste try van de wedstrijd. Maar zoals al eerder gezegd dit team heeft veerkracht en het rechtte de rug en ging door met waar ze gebleven waren, knokken voor elke centimeter. Dit resulteerde uiteindelijk in een try van onze kant, gescoord door Nick, met luid gejuich ontvangen door zijn teammaten. Rust 7 – 5

In de tweede helft gaven we erg veel penalties weg, maar ondanks dat bleven we verdedigen als leeuwen, met een beetje geluk hielden we DIOK van scoren af, maar geluk dwing je af. Maar onze sterke punten, rucks en scrums en dit keer ook de line-outs lieten ons balbezit houden en toen was daar Bjorn met prachtige assist op Nick die na een mooie run onze 2e try drukte! Een paar minuten later ging Nick voor de 3e keer over lijn voor onze 3e try! Opeens hoorde je op het veld dat er nog try voor het bonuspunt gescoord moest worden. Die zat er helaas niet in, maar na een heroïsche wedstrijd haalden wij onze overwinning binnen en iedereen had een glimlach op de kop! Eindstand 17 – 5

Verbeterpunt: offside voorkomen, zeker door de Pino die daar het vaakst stond😄

We hebben er nu 5 wedstrijden op zitten en dit begint echt een team te worden dat voor elke centimeter vecht, na de vakantie is het plan dat de spelers zelf meer eigenaar worden van de manier waarop ze spelen en wij als coaches gaan ze daar de tools voor geven, maar het gaat een mooi seizoen worden, daar hebben wij vertrouwen in!

Cubs 4 had geen wedstrijd

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement