Wedstrijdverslag Xtreme

  -   Dames
Xtreme DIOK
Het wedstrijdverslag XTreme vs DIOk door Hannah Beukering

Na vorig jaar geen enkele competitiewedstrijd gespeeld te hebben mochten we zondag onze eerste wedstrijd tegen DIOK spelen. Nu hadden we twee weken geleden al van ze gewonnen met de HRD, maar toch. Dit keer was het voor het echie en met een stuk minder wissels. Ook hebben we aardig wat geblesseerden, wat het ook moeilijker maakte. Toch waren we vastbesloten te knallen nu de competitie eindelijk weer was begonnen.

De eerste vijf minuten werd er al veel op de helft van Den Haag gespeeld. Wel was het onze bal en creëerden we kansen om DIOK toch onder druk te zetten. Na 12 minuten maakte DIOK een try met conversie. 0-7 achter op eigen veld, we konden hier prima overheen komen als we onze focus zouden pakken. Na een mooie steal en doorbraak van Jikke stond er niemand bij de ruck en kon DIOK makkelijk de bal pakken en nog een try scoren, ditmaal zonder conversie. 0-12 tegen, we moesten nu echt wel wat gaan laten zien wilden we dit onze wedstrijd maken. Door een steal en snelle handen kon Jikke na een half veld gesprint te hebben onze eerste try scoren. Helaas lukte het niet om deze te converteren, maar het was een try die ons de wedstrijd weer in kon helpen. Als we deze mentaliteit vasthielden moest het goed komen. We stonden nu op 5-12 waar prima van terug te komen is. Onze focus ging aan en vanaf onze tryline konden we de bal wegkrijgen. Den Haag had een paar mooie turnovers en we waren weer bijna op de halfwayline. We hadden er nu al heel veel scrums op zitten en we waren net 30 minuten aan het spelen, dus we wisten dat het nog zwaar ging worden. Door een goeie scrum en een mooie actie van Do en Tara konden we steeds meer terrein pakken. Helaas lukte het niet om echt van de grond te komen en kon DIOK 5-19 pakken. We begonnen gelijk weer lekker te ballen en goed druk te zetten. Floor had een goeie tackle waardoor DIOK een knock-on maakte en er een scrum voor ons kwam. We waren steeds beter aan het ballen alleen lukte het ons niet meer om in deze helft daar iets uit te halen.

De tweede helft begonnen we sterk, met terreinwinst en een goeie maul tot de 10 meterlijn helaas  verloren we de bal doordat we te gretig waren. Niet lang daarna werden we afgestraft met een try tegen en kwamen we op 5-26. We hadden nog een half uur en waren vastbesloten nog iets van deze wedstrijd te maken. We begonnen weer goed te ballen maar we gaven zelf de bal weer weg. Gelukkig lukte het ons de laatste vijf minuten om nog een laatste try te drukken, Iza die haar eerste wedstrijd bij de dames speelde drukte haar eerste try voor ons wat 10-26 maakte.

We hebben hard gewerkt maar na zo lang niet gespeeld te hebben en omdat we toch met veel blessures kampten lukte het ons niet om deze wedstrijd naar onze hand te zetten. We hebben deze week weer hard gewerkt en als we 3 oktober naar Nijmegen afreizen zullen we met onze hernieuwde focus de wedstrijd ingaan. 10 oktober spelen we weer thuis tegen Eindhoven, we zien jullie dan graag weer aan de zijlijn!

Woman of the match: Do

Gekozen door de tegenstander: Tara

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement