Wedstrijdverslag USRS 3 – HRC 3

-   HRC 3
USRS 3 - HRC 3

Na een paar maanden met ernstig rugbygebrek mocht het Derde eindelijk weer de wei in. Het vorige seizoen liet zich omschrijven als moeizaam, maar in voorgaande weken mochten wij nieuwe gezichten en wat oude bekenden verwelkomen.

Dus met een volle selectie reden wij met goede moed richting de buurt van Woerden. Onze tegenstanders waren de Oude Heren van Utrecht, het beloofde een mooie harde pot te worden. Kick off, knop om en gaan en hoe!

Binnen tien minuten drukten wij twee try’s, de eerste door Folkert en de tweede door nieuwkomer Herry. USRS was daarna ook wakker en kwam terug tot 7-12. Onze line-outs liepen niet heel goed zondag, maar Stolk, ook een nieuwkomer, kreeg de bal listig aangespeeld en met een goede run drukte de derde try, met een conversie van Michiel 7-19. USRS bleef gevaarlijk en scoorde voor rust nog een twee try’s waardoor het met rust 12-19 stond. De tussenstand had hoger in ons voordeel kunnen zijn, ware het niet dat twee try’s werden afgekeurd.

In de tweede helft stonden we lange tijd onder druk door Utrecht en drukte na wat wanhopige verdediging van HRC twee try’s, waardoor wij voor het eerst in de wedstrijd achterstonden met 24-19. Gelukkig rechtten wij de ruggen na die twee try’s kwam ons aanvalsspel beter uit de verf. Wat ook hielp is dat we minder penalty’s weggaven en USRS bleef daar vrolijk mee doorging. Dit resulteerde uiteindelijk in een try van Vinnie die de stand gelijk trok en Michiel converteerde voor de volle zeven punten, 24-26, met nog tien minuten op de klok werd het nagelbijten. Een paar minuten later sloeg het noodlot bijna toe, penalty Utrecht en een kick voor de palen. De kicker neemt een aanloop, neemt de schop en de bal vliegt door de palen, 27-26.

Met een paar minuten te gaan gingen wij vol in de aanval, wij gingen hier niet verliezen. Wij vallen aan met alles wat wij hebben, Utrecht verdedigt met dezelfde intensiteit, maar ze blijven veel penalty’s weggeven. Met nog een minuut te gaan en na weer een penalty krijgt Folkert de bal, hij crasht met de bal over lijn. Utrecht roept dat de bal niet gedrukt is, maar USRS bleef off side staan als wij een penalty namen en de ref geeft in de laatste minuut een penalty try, de volle zeven punten, 27-33!

Maar we mochten nog niet juichen. Nog één minuut, alles geven, play to whistle. Na die minuut het laatste fluitsignaal! Pure blijdschap bij de mannen. De wedstrijd was rommelig, maar we vochten als een team en wij wonnen als een team!

Volgende week zondag mogen wij op HRC aantreden tegen Thor, komt kijken!

Ovale groet,
Mark