Wedstrijdverslag Mini’s tegen de Cubs

Al een tijdje waren onze Haagsche rugbyhelden bezig met dé wedstrijd tegen de Cubs. Hoe zou de tegenstand zijn, zouden er tweedejaars meedoen? De spanning vooraf leidde vanochtend tot een wat nerveuze voorbereiding. Maar tijdige strenge woorden door de coaches en een stevige pre-game warming up van trainer Niek gaf onze Mini’s het vertrouwen om 100% klaar te zijn voor de wedstrijd.

Arm in arm voor de wedstrijd.

Dat was maar goed ook, want de eerste 10 minuten stonden wij onder zware druk, maar we bleven standhouden. In de momenten dat wij de bal hadden werd er ook goed spel vertoond! En ja dan zie je dat een aantal van die tweedejaars Cubs best uit de kluiten zijn gewassen, maar dat was na het eerste fluitsignaal geen issue. Als vakkundige houthakkers hakten onze Haagsche rugbyhelden die bomen om. Maar ondanks het heroïsche verzet moesten wij na een 12 minuten de eerste try dulden. Niet lang daarna kregen wij een tweede try tegen en even leek het erna uit te zien dat wij een ongenadig pak slaag zouden krijgen. Maar nee, wij herpakten ons! Het laatste gedeelte van de eerste helft werd er met hernieuwde krachten ten aanval over gegaan. Met resultaat, want na mooi spel en goede loopacties en een stuk negen fases werd ons harde werken beloond met een try op slag van rust door Quinten!

In de rust was de sfeer goed. Iedereen wilde meer uit die wedstrijd halen en in de tweede helft vlogen wij er vol in. Het werd een boeiend gevecht op het middenveld. En het deinde op en neer. Ondertussen merkte je vanaf de zijlijn dat al die inzet de nodige krachten had gekost en de Cubs wisten nog twee try’s te scoren. Maar de Mini’s bleven gaan tot einde. En misschien nog belangrijker, in ieder geval voor drie van de vier coaches, wij domineerden in de scrum! Dus je kan zeggen dat uitslag secundair is. Hard werken en winnen in de scrum, daar draait het stiekem toch een beetje om.

Positieve dingen die ons opvielen: zoals al eerder gezegd, er werd door iedereen enorm hard gewerkt, de hele wedstrijd lang! Zeker voor onze Mini’s was dit op een heel veld even wennen, maar mensen wat werd er hard gewerkt en dat is blijft de basis voor rugby. Daar stonden vier super trotse trainers langs de zijlijn! Het samenspel was goed verzorgd. Als mensen met de bal ingingen was er support voor de off load of een ruck! Vertrouwen op je maten in het veld, ook weer een basisonderdeel voor het rugby wat goed verzorgd was.

Laat ik eindigen door ook de Cubs te bedanken voor de wedstrijd. Voor een aantal was het weerzien met teamgenoten en coaches van vorig jaar. Maar eenmaal op het veld gingen zij zonder aanziens des persoon er vol in. Zoals het hoort met een rugbywedstrijd. Komende zaterdag wacht de tweede ronde Mini’s tegen de Cubs en daar wordt met verlangen naar uitgekeken door de Mini’s.

Met Ovale groet,

Mark, Ton, Niek en Eric