Wedstrijdverslag 15 oktober HRC Xtreme – Thor

-   Dames

Afgelopen zondag was het weer zo ver, de dames hadden om 13.00 een wedstrijd tegen Thor. Met gezonde zenuwen en veel zin liepen de meiden om half 12 het clubhuis binnen. Nadat weer een aantal liefdevol ingetapet waren door onze fysio was het tijd voor warming-up.

Met een ontvangende kick-off starten we de wedstrijd en het was al snel duidelijk dat Thor een zeer sterke tegenstander zou worden. Thor had een erg sterke verdedigende lijn en wij hadden veel moeite om hier doorheen te breken, ondanks dat lukte het sabine om na 7 minuten een try te scoren. Thor was wakker geschud en kregen de smaak te pakken. Vrijwel snel hadden zij ook hun 1e try op het score bord staan. De voorwaartse gingen als beesten tekeer. De scrums gingen echt meters vooruit en de line-outs gingen erg goed! Met 28-10 gingen we de rust in waardoor we met goede zekerheid aan de 2e helft konden beginnen. Helaas gingen de laatste 20 minuten minder soepel dan gehoopt en stortte wij een beetje in. Thor was nog erg scherp en wist hier goed gebruik van te maken. Ze scoorde nog 3 try’s, maar wij bleven sterk en konden de voorsprong behouden. Onze kicker Do wist ook alle conversies te raken wat mooi meegenomen was voor de score. Voor de vijfde keer op rij haalde we de winst binnen. Deze keer met een score van 49-32!

Volgende week reizen de meiden af naar Middelburg

Woman of the match:

1. Do Velema