0 tegen 9

  -   HRC 1
Hilversum vs HRC1
Het verslag van de bitter koude uitwedstrijd van ons eerste tegen Hilversum

Daar zijn we weer. Een week is niets.

We kwamen 4 minuten te laat op het sportpark aan want onze chauffeur (Joortje) kwam maar liefst 18 minuten later dan besteld. Tot overmaat van ramp nam hij ook nog een afslag te vroeg waardoor we een prachtige toeristische route door een sjitterend Gooi hebben gemaakt alvorens bij het sportpark te arriveren.

Zo misten we de eerste try van HRC door Jordy Hop uit een verovering van de bal uit een H’sum lineout. Daviéd, u weet wel de zoon van Betty en Simon, kickte de bal veurtreffelijk tussen de palen, welk kunstje hij deze middag op tweemaal na iedere keer zou herhalen.

HRC speelde solide rugby in de voorwaartsen en onze ¾ lijn is supersnel. Het totale plaatje is oogstrelend en opwindend rugby.

De try van de wedstrijd zonder de andere scores te kort te doen was wel de tweede try van de wedstrijd ook gescoord door onze captain Jordy. Vanuit een setscrum wordt een snelle aanval opgezet en na flitsend spel van de ¾ lijn door voornoemde speler afgerond; Daviéd faalt niet; 0-14 na 9 minuten. Wat staat er te gebeuren?

16de minuut hopla Victor Huurman weet na een lineout een pushover try te drukken; Daviéd’s veter zit in de weg geen conversie. 0-19

27ste minuut Niels Kühn weet vanuit de lineout kort achter de laatste man in de lineout over de lijn te komen. Daviëd’s kunstje 0-26

31ste minuut van uit de lineout weet Victor zijn tweede try te scoren + het geschenk van Daviéd 0-33.

2 minuten later weet Tom Eelman na een interceptie zijn naam op het scorebord te krijgen en met Daviéd’s kunstje werd het 0-40.

Maar het kan nog steeds niet op want in de allerlaatste minuut van de eerste helft dus in de 40ste minuut, weet Sam Voorhoeve zijn eerste try voor HRC 1 te scoren nadat hij onderweg naar de tryline verschillende spelers van zich af had geschut. Indrukwekkend, zozeer dat Daviéd misschoot. Het zij hem vergeven. Met een voorsprong van 0-45, 7 tries tegen 0 gingen de boys en de toeschouwers de rust in.

De tweede helft verschilde compleet van de eerste. Hilversum verdedigde met meer verve en trok zelfs enkele malen ten aanval welke succesvol afgeslagen werden maar wij kwamen niet meer in ons spel. Hoe dat kan moet je aan de coaches vragen ik ben er alleen maar om toe te zien.

Ver in de tweede helft wist Kris Franken (ingevallen voor Victor Huurman) te scoren.

Het spel speelde zich in het middenveld af zonder opwindende acties, maar de supporters van de HRC veerden nog éénmaal op in wederom de allerlaatste minuut (zie einde eerste helft, venijn zit in de staart) toen Niels Kühn zijn tweede try van de wedstrijd scoorde; Daviéd verzaakte niet zoals u al wist. 0 punten voor de thuisspelende ploeg; 59 punten voor HRC 1; 0 trys tegen 9!!!! Hoezée.

A.s. zaterdag 10 december speelt het eerste zijn LAATSTE THUISWEDSTRIJD van dit jaar. Wordt een topmatch tegen R.C. The Dukes uit

‘s-Hertogenbosch. Kick off 16u00. Naast het feit dat er gerugbyd wordt worden er ook allerlei gezellige dingen georganiseerd. Komt allen.

Op de site van Haagsetopsport werd natuurlijk ook een verslag gepubliceerd en de foto’s bij dit artikel zijn ter beschikking gesteld door Erik den Burger van van rugby-shots.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement