Wedstrijdverslag HRC 4 – RSRC, eindstand 12 – 26.

  -   Nieuws

Een nieuw seizoen, een nieuwe klasse, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ja dames en heren, wij zijn weer begonnen! Vorig seizoen werd u door uw nederige kroniekschrijver wekelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee van HRC 3 in de 3e klasse. Nu wij als HRC 4 zijn ingeschreven in de 4e klasse gaan blijft dit heldenepos natuurlijk doorgaan! De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was gelijk een kraker tussen twee teams die beide gaan strijden voor promotie. De Rotterdamse studenten, sinds dit jaar onder leiding van het bij HRC welbekende duo Snijders en Barro trad aan met een sterk team. HRC kwam door wat last minute veranderingen met een aangepaste opstelling op het veld. Hoe aangepast hoor ik u vragen? Nou ja, Toon Boersma begon als hooker.

                Maar betekende dit dat HRC minder voor de dag kwam? Natuurlijk niet! In het begin was het spel op sommige plekken nog wat onwennig, maar er werd met passie en strijd gespeeld, niet te vergeten dat ons gameplan ook een houvast bood. Maar in het begin was het toch Rotterdam wat sterker uit de startblokken kwam, wat resulteerde in een try voor Rotterdam na vijf minuten. Onversaagd bleven wij strijden tegen die Rotterdammerts die her en der door onze voorwaartsen in de ruck wat manieren werden bijgebracht. Want ja, het was ook direct weer zoals vanouds herres. The more things change, the more they stay the same. De try van Rotterdam was net even dat signaal dat wij nodig hadden om wakker te worden, want de volgende 30 minuten waren een boeiend gevecht waar het spel op en neer vloeide en belangrijker, wij hielden stand. Helaas waren onze defensieve inspanningen vlak voor rust net te weinig toen Rotterdam alsnog een tweede try drukte. Maar lieten ons niet uit het veld en een paar minuten later was er met mooi samenspel een try voor ons. Gedrukt door onze captain Prins die vooraan in de strijd ging. Ruststand 7 – 12.

                De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, beide teams die er weer vol inklapten. Het was uiteindelijk HRC wat het spel domineerde in de eerste twintig minuten van de tweede helft. Alle set moves en looplijnen die zijn getraind werden uitgevoerd en de voorwaartse druk die wij gaven resulteerde tien minuten later onze tweede try, gedrukt door Ali en de stand stond weer gelijk. All to play for! Het was een half uur lang titanenstrijd waarin wij alles gaven en Rotterdam ook. Helaas kwam onze achilleshiel weer naar boven, we zijn niet zo fit, nu is dat in de 4e klasse niet zo een probleem, maar tegen Rotterdam krijg je dan altijd een spannende eindfase en zo ook nu weer. De zware druk die zij konden leveren de laatste 20 minuten konden wij, soms met kunst en vliegwerk, nog opvangen. Maar al onze inspanningen ten spijt moesten wij het slotakkoord aan Rotterdam laten wat met twee late try’s de wedstrijd besliste in hun voordeel. Eindstand 12 – 26.

                Wat kan je nu zeggen over deze wedstrijd, je staat met lege handen, maar er is wel keihard gewerkt. Moeten er nog zaken beter, zeker maar dat is allemaal trainbaar. Maar wat mij en de rest van het team toch vertrouwen geeft voor de toekomst is dat er groep gasten staan die voor elkaar door het vuur gaan. Dus kom maar op met de Haarnetjes als volgende tegenstander.

Hoog, lomp en laat,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement