Wedstrijdverslag HRC 3 – Thor 1

  -   Nieuws

Na twee overwinningen tegen Oemoemenoe en DSRC stond de wedstrijd tegen Thor op het programma. Van tevoren wisten wij dat het een zware wedstrijd ging worden. Thor was momenteel nog ongeslagen, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden een goed team staan en wij gingen onversaagd de strijd aan. De eerste helft was een feest om te zien. Thor klopte op de deur, maar de deur bleef dicht, furieuze tackles en hard werk aan onze kant neutraliseerde de aanvallen van Thor. Daarnaast konden wij ons spel spelen en daar had Thor het ook lastig mee. Het spel golfde op en neer en de stand bleef lang gelijk. Ons fysieke spel, waarin Bas en Djoeke het voortouw namen tegen het snelle spel van Thor. De ban werd uiteindelijk door Thor gebroken toen zij een penalty door de palen schoten. Dit bleek ook de ruststand te zijn, maar in de rust waren wij er van overtuigd dat dit tijdelijk zou zijn.

De tweede helft begon voor ons met een tegenslag toen Jelle en Bas tegen elkaar opliepen toen ze beiden een hoge bal wilden vangen. Gelukkig kon Bas doorgaan maar Jelle was uit de wedstrijd. Thor had inmiddels door dat ze het spel meer naar de buitenkant moesten verleggen en dat deden zij ook kundig. Dit had in de eerste 20 minuten van de tweede helft zijn uitwerking toen zij het verschil in de wedstrijd maakten. Zonde van het harde werken aan onze kant, maar ere wie ere toekomt.

Betekende dit dat wij knock-out in een hoekje bleven liggen? Natuurlijk niet, wij zijn het Derde en opgeven staat niet in ons woordenboek! De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren een herhaling van de eerste helft, wellicht dat bij de Thor de vermoeidheid toesloeg, maar met nieuw gevonden krachten gingen wij weer manhaftig de strijd aan. Wat weer tot een boeiend gevecht leidde waar ons fysiekere spel weer konden spelen. Hoewel wij deze wedstrijd de winst aan Thor moesten laten stonden wij aan het eind van de wedstrijd toch met een glimlach bij elkaar. We hadden hard gewerkt en we hebben Thor laten werken voor de punten die zij kregen. Wat na afloop in de derde helft ook werd bevestigd door hun spelers. Wij kregen ook wat nuttige tips voor aankomende tegenstanders.

Tot slot wil ik Sylvester bedanken voor het meespelen, zijn tackles waren cruciaal. Verder ook een compliment naar de nieuw boys die hun debuut maakten, Toby en Sam. Die zijn een aanwinst voor het team. Komende zondag wacht ons de uitwedstrijd tegen Sanctus Vergiel, weer een studententeam uit Delft, kick-off om 14:30.

Oh voor ik het vergeet voor de statistici onder jullie, de eindstand was 0 – 38.

Met mijn (rugby)ei in de klei,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement