Wedstrijdverslag HRC 3 – LSRG 1. Eindstand 12 – 69.

Het was gisteren een drukke bedoening op HRC, met wedstrijden voor het 2e, 3e en 4e en waar sommigen misschien verwachten dat er een wedstrijdverslag van het 2e komt, moet ik u teleurstellen. 2e had de livestream en als ik eerlijk ben, als je oude club tegen HRC gaat spelen ga je dat toch liever kijken. Dus u krijgt een buiten alle superlatieven geweldig wedstrijdverslag van HRC 3 en LSRG, wat wellicht niet volledig objectief is, maar een kniesoor die daar op let.

Leuke studententeams om tegen te rugby’en, ze bestaan echt! U heeft mij vorig seizoen wellicht een paar keer wat minzaam over specifieke en niet nader te noemen studententeams zien schrijven, maar dat berust op toeval, want er zijn ook leuke studententeams. Er schijnt een clubje in Delft te zijn waar ze verdienstelijk studentenrugby spelen, heb ik gehoord, maar gelukkig is daar ook LSRG. Menig HRC’er welbekend en ook voor een aantal de plek waar zij voor het eerst op schoenen met stalen noppen een of andere akker in de polder betraden om te beginnen met rugby en van het veld afliepen met een apart gevoeltje en streepjes op hun huid.

De wedstrijd beloofde een mooie wedstrijd te worden, het vernieuwde 3e team tegen een LSRG wat gebrand is om dit jaar te promoveren. HRC had een aantal opstartproblemen voor de wedstrijd, maar met hulp van het 4e stond er toch een volledig team op het veld. Beide teams lieten er geen gas over groeien en er ontstond een boeiend gevecht in de eerste helft. Een harde wedstrijd waar beide teams weigerden om een duimbreed te geven. Toch was het LSRG wat de ban wist te breken. Maar onze boys lieten zich niet uit het veld slaan en bleven vol in de strijd gaan. Maar de tegenstand was fors. LSRG, zo vertelde een betrouwbare bron aan uw nederige kroniekschrijver, waren al sinds juni bezig met hun pre-season en had al aardig wat (vriendschappelijke) wedstrijden tegen DIOK en de Bassets in de benen. Dit bleek ook, er stond een fit en goed ingespeeld LSRG op het veld. HRC moest het hebben van hard werken en individuele momenten van glans. Dylan strooide tijdens de wedstrijd met mooie kicks die ook voor veel gevaar zorgden. Maar je kon zien er een gebrek aan cohesie was.

Ondanks alles wist Jonathan toch een aansluitingstry te drukken, die de spanning in de eerste helft terugbracht. Toch was het LSRG wat met een voorsprong de rust in ging. Na rust werd duidelijk dat voor een deel van het 3e dat twee wedstrijden op een dag fysiek veel vraagt. Dit liet zich meten in de stand, die steeds verder opliep in het voordeel van LSRG. Betekend dit dat HRC opgaf? Natuurlijk niet! Iedereen die op het veld stond speelde met de moed van een leeuw, maar op een dag als dit is dat net niet genoeg. Ondanks de vermoeidheid van het team werd er toch nog een tweede try gedrukt door Sergio. Die was zoals het cliché gaat, voor de statistieken. Maar het is ook een teken dat opgeven niet ons woordenboek voor komt. Eindstand 12 – 69.

Tja wat kan je bij een wedstrijd als dit concluderen? Het 3e moet meer met elkaar trainen, dat is één. Maar de onderliggende kwaliteiten die noodzakelijk zijn bij rugby, hard werken, niet opgeven die waren volop aanwezig, dus ook bij het 3e zit de basis goed, de rest is trainbaar. Volgende week uit naar USRS 3, ook weer een harde pot, maar houd moed gasten!

Hard, laag en laat,

Mark