Wedstrijdverslag Haarlem 3 – HRC 3

  -   Nieuws
Haarlem HRC
Een strijd der titanen!

Het is weer een tijdje geleden dat er een wedstrijdverslag van het Derde is geplaatst, twee weken competitiepauze en een tegenstander die afzegde resulteerde in drie rustige weekjes voor ons. Maar afgelopen zondag stond Haarlem op het programma en dat beloofde wat. Beide teams draaien aardig mee in de derde klasse en spelen een vergelijkbaar spelletje. Dus hoe ging die wedstrijd in zijn gang?

Nou van onze kant vrij rommelig in de eerste twintig minuten, de support was niet altijd aanwezig en dit had zijn weerslag ook op de wedstrijd met een aantal turnovers van Haarlem en de bijbehorende druk die daarmee gepaard ging. Dit resulteerde ook in een twee try’s van Haarlem. Beide werden niet voor de volle zeven punten geconverteerd, maar we stonden wel tegen een 10 – 0 achterstand aan te kijken. Gelukkig konden wij ons herpakken en met de inbreng van Björn kwam er nieuw elan in het team. Dit had tot gevolg dat we ook twee try’s scoorde in de tien minuten die volgden. Beide door Björn gescoord, waarvan een met conversie! Zo snel kan het soms gaan en je staat opeens voor met 10 – 12! Het slotakkoord van de eerste helft was een gelijkopgaande strijd tussen twee teams die erg aan elkaar gewaagd waren. Helaas gaven wij voor de palen een penalty weg die dankbaar door de palen werd geschoten door Haarlem waardoor zij met een 13 – 12 voorsprong de rust in gingen.

Dit beloofde wat voor de tweede helft en dat bleek ook! Want wij kwamen beter in ons spel en wisten onze backs ook beter te bereiken. Waar we normaal iets meer vertrouwen op de rauwe kracht en geweldigheid van de voorwaartsen wisten we dat tegen een team als Haarlem de driekwartlijn de doorslag kon geven. Dat bleek ook later toen onze flyhalf Sam na een mooie dummy pass ruimte voor zichzelf maakte, om vervolgens de bal onder de palen te drukken die vervolgens werd geconverteerd voor de volle zeven punten. De euforie was wel van korte duur, want Haarlem drukte vervolgens ook hun derde try met een conversie dit keer, 20 – 19. Zowel langs de lijnen als op het veld was de spanning voelbaar, misschien iets te voelbaar toen Martin met een gele kaart tien minuten pauze kon nemen. Haarlem rook bloed en probeerde door te zetten en scoorde hun vierde try van de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen was de stand 27 – 19. Een lastige, maar geen onmogelijke opgave om alsnog een overwinning te pakken. Die laatste tien minuten zetten wij alles op alles om alsnog de winst te pakken, want opgeven doen we niet. Naarmate de tijd wegtikte werden er wel gaten gevonden, maar maakte wij net iets teveel fouten om ook een moegestreden Haarlem te pakken. Toch was het slot aan ons, nadat wij ons offensief op de tryline van Haarlem hadden genesteld zette wij alles op alles om toch nog iets uit het vuur te slepen en zowaar lukte dat ook nog! Want ja mensen, het was uw nederige kroniekschrijver die met een pick and go de bal over de lijn wist te drukken, helaas werd deze niet geconverteerd. Waar wij dachten dat we nog een minuut te spelen hadden, dacht onze ref daar anders over en floot hij af voor de wedstrijd, waardoor de eindstand uiteindelijk 27 – 24 was.

Het was een harde pot tussen twee teams die erg aan elkaar gewaagd waren en die beide ook aanspraak maakte op de overwinning, helaas trek je door een rommelige eerste helft net aan het kortste eind, die wedstrijden heb je ook en dat is best zuur. Maar komende zondag staat Delft 2 op het programma en dan staan onze Helden van het Derde weer klaar om op volle toeren te draaien.

Tot slot wil ik namens iedereen van het Derde; Arturo, Björn en Toots bedanken voor het meedoen. Deze drie heren hebben een belangrijke bijdrage geleverd afgelopen zondag en zeker Björn heeft met twee try’s en een conversie de dank meer dan verdiend. Ja ok, Björn is familie dus de superlatieven worden mij hopelijk vergeven door de lezers.

Worstelend over de tryline,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement