Wedstrijd HRC Xtreme – Lady Bears

-   Dames

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week zondag, wegens storm Ciara, was het voor deze week nog maar de vraag of “Dennis” het ook te bont zou maken waardoor we niet zouden kunnen spelen. Gelukkig was dit niet het geval en waren de dames van Groningen bereid, ondanks de storm, om naar Den Haag af te reizen.

De dames van Xtreme hadden zin om deze wedstrijd weer te gaan knallen. Ondanks alle regenval mochten we toch op het eerste veld spelen wat zorgde voor een echte rugbywedstrijd met lekker veel modder. Voordat de wedstrijd al überhaupt begonnen was waren sommige dames al bijna niet meer te herkennen wegens de modder van het veld.

Het fluitsignaal ging af en Do Velema nam de kick. Groningen liet wel de bal vallen maar Xtreme was nog niet helemaal wakker en kon niet gelijk de bal bemachtigen. De start leek een beetje moeizaam te gaan maar toch kwam al in de eerste vijf minuten Xtreme weer aan de bal en drukte Lara May een try aan de zijkant.

De toon was gezet, eerste try gemaakt en Xtreme liet dan ook zien dat het Den Haag was waar de punten moesten blijven. Groningen maakte het ons zeker niet makkelijk waardoor Xtreme een tijdje opnieuw vlakbij de tryline kwam maar er lastig doorheen kwamen. De rucks kwamen nog een beetje rommelig over, Groningen zat namelijk vaak met grote meiden in de rucks te duwen maar ondanks dat er aardig wat kilo’s verschil in zaten wisten onze voorwaartse zich goed staande te houden.

Groningen had de bal weer maar daar kwam onze sterke Do Velema die een turn over wist te maken waardoor wij weer aan de bal kwamen. We waren weer dicht bij de tryline en probeerden met onze voorwaartsen te gaan voor een tweede try door middel van het toepassen van “pick and go’s”. Eva Peroti wist met de bal de tryline te bereiken, echter was daar één van de tegenstanders onder de bal gaan liggen wat zorgde voor een zogenoemde “hold up”. Deze actie had een scrum tot gevolg. Dit soort scrums, dichtbij de tryline, zijn altijd het spannendst. Het is immers belangrijk om nu de bal te bemachtigen om een try te kunnen maken. De scrum stond steady en Do Velema kwam de scrum uit met de bal in haar handen en trok een paar meiden van Groningen naar zich toe waarna zij een pass naar Tara Faaij wist te volbrengen. Tara Faaij wist mooi met haar snelheid en kracht een paar meiden van Groningen te passeren en drukte met een mooie sprong de tweede try van de wedstrijd.

Het zit Xtreme vervolgens niet mee, we krijgen veel penalty’s tegen. Toch wisten wij ons staande te houden tegen de penalty’s. Niemand liet zich kennen ondanks dat er veel hoge tackles door Groningen werden gemaakt en tevens de bal naar voren lieten vallen waar de ref niet voor affloot. Complimenten daarvoor dames van Xtreme! Lana van der Marel mocht vervolgens haar eerste minuten voor Xtreme spelen, dit heeft ze echt goed gedaan. Overigens kon je de nieuwe wissels van Xtreme heel makkelijk herkennen gezien zij nog helemaal wit waren naast de dames die er van het begin al instonden en waar het modder ondertussen op alle plekken zat waar je je maar kan bedenken. Ook Rachel van der Winden mocht er in op de tweede center. Weer kreeg Xtreme een paar penalty’s tegen voor off side staan en te hoge tackles. Nog steeds hebben wij daarna Groningen tegen kunnen houden.

Na de rust kwam Xtreme weer aan de bal en wisten we door een mooi spel van de backs dichtbij de tryline te komen. Vervolgens zijn de voorwaartsen weer van start gegaan en heeft Sylvia in een pick en go de derde try voor Xtreme gemaakt. De try was precies tussen de palen gedrukt maar helaas waaide de bal precies voor de palen weer weg toen Do Velema probeerde de conversie te maken.

Er werden mooie tackles gemaakt maar de echte “tackle beasts” van vandaag waren toch wel Sabine van de Graaf, Do Velema en Maartje Gout. Sabine van de Graaf heeft na een lange tijd vandaag weer haar eerste wedstrijd kunnen spelen en wat hadden we haar gemist! Ook vandaag, ondanks dat ze een tijd niet heeft gespeeld, stond ze weer te beesten! Ze heeft zelfs de 20-0 weten te maken halverwege de tweede helft. Tegen het einde van de wedstrijd hadden de backs een hele mooie actie waarin de bal de hele lijn werd uitgespeeld en Rachel van der Winden de vijfde en daarmee laatste try van de wedstrijd wist te maken. Iedereen vond het een leuke en sportieve wedstrijd. De eindscore is 25-0 voor HRC Xtreme.

Wij hebben als woman of the match Larissa Hart gekozen want wat heeft ze weer onwijs goed gespeeld vandaag! Ook hebben wij Lara May verkozen tot woman of the match, zij stond vandaag voor het eerst op de fly half positie en zij heeft dit echt goed gedaan, wist goed de rust te bewaren en het spel te leiden. Groningen verkoos Do Velema tot beste speelster van de wedstrijd, zeer terecht want wat heeft zij deze wedstrijd weer gevochten!

Volgende week mogen we op de zondagochtend om 9:30 uur in Eindhoven de volgende punten weten te bemachtigen! Als je ook zin hebt om 6:00 uur je bed daar voor uit te komen, kom ons dan vooral aanmoedigen!

Kusjes en knuffels,
Xtreme