Wedden?

  -   Nieuws
World Cup 2023
Wie denk jij dat er Wereldkampioen wordt?

Met tenminste 2 waanzinnige kwartfinales dit weekend (Ierland vs Nieuw-Zeeland en Frankrijk vs Zuid Afrika) kunnen we een aantal geweldige wedstrijden tegemoet zien. Wie zal er gaan winnen?

Als we naar de bookmakers kijken gaat het er echt om spannen:

Teamkans om de Rugby World Cup te winnen in 2023
Ierland25%
Frankrijk25%
Zuid Afrika22%
Nieuw-Zeeland22%
Engeland8%

Frankrijk en Ierland met nipte voorsprong aan kop, zouden de Ieren eindelijk een keer de kwartfinale overleven? Ze zijn met 25% kans een van de top favorieten om de World Cup dit jaar te winnen, zeker na de afgetekende winst op Schotland (36-14, binnen twee minuten de eerste try scoorden, het bonuspunt was al binnen voor de rust en het was de 17e opeenvolgende internationale overwinning).

Maar ja…. een kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland….. De kansen van de All Blacks zouden 22% zijn, maar sinds ze de openingswedstrijd van Frankrijk verloren hebben ze scores van 71-3, 96-17 en 73-0 laten optekenen. Daar staat tegen over dat Ierland beslist geen Namibië, Italië of Uruguay is.

Aan de andere kant van het schema treedt de regerend wereldkampioen Zuid-Afrika aan tegen Frankrijk. De gastheren wordt even veel kans toegedicht als de Ieren (25%). Als ze (in eigen huis) winnen worden ze het vijfde land dat deze trofee in de wacht weet te slepen (naast de NZ All Blacks, Australië, de SA Springboks en Engeland).

Natuurlijk is het wat eigenaardig dat loting tot gevolg heeft gehad dat de vier beste landen in twee kwartfinales in plaats van in de halve finales zijn ingedeeld (de ranking die voor de loting werd gebruikt is niet de actuele ranking of zo iets). Maar Engeland zou het moeten kunnen winnen van Fiji (bij de bookmakers staan de Engelsen op 11/1 en Fiji op 40/1), maar dan zullen ze echt beter moeten presteren dan het afgelopen weekend (18-17 winst op Samoa).

Volgens de wedkantoren is de laatste kwartfinale een beetje een achterhoede gevecht: Wales (22/1) en Argentinië (40/1) spelen in Marseille tegen elkaar. De winnaar wacht Ierland of Nieuw-Zeeland ….

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement