We zijn weer begonnen!

  -   Nieuws

Wedstrijdverslag HRC 3 – Breda 2 (Eindstand 31 – 19)

Na een korte winterslaap mochten wij van de Mighty Thirds weer terug de wei in. Nadat vorige week de wedstrijd was afgelast vanwege de vorst, konden we dit weekend de kicksen aantrekken en ons opmaken voor de wedstrijd tegen Breda. De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen hadden we verloren, maar iedereen was het erover eens dat we van Breda konden winnen als we de kop goed op de schouders hadden. Je merkte voor de wedstrijd ook wel dat er een gezonde spanning was. Wellicht een combinatie van weer kunnen spelen en een klein revanche gevoeltje. Doordat onze coach Floor op haar werk zat werd ik tot coach gebombardeerd, als dat maar goed gaat.

Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw

Vanaf de kick-off zaten we er gelijk lekker op qua druk. Het duurde wel even voor we een opening vonden in de defensie van Breda, maar na 20 minuten was het Martin die onze eerste try drukte. Het zou gelukkig ook niet de laatste try zijn. Na die eerste try ging het opeens ook hard met de score. Darragh scoorde twee try’s in korte successie en later ging Derk op aangeven van Keir ook over de lijn. Breda wist ook daarna een try te drukken, maar gelukkig scoorden wij weer direct daarna. Omdat Keir ook redelijk op schot was, was de ruststand 24 – 7.

Ja, dan heb je niet zo heel veel wat je hoeft te zeggen als interim-coach, iedereen deed wat hij moest doen. We speelden gedisciplineerd en we waren Breda aan het domineren. Het enige wat eigenlijk restte was dat we iets zuiniger met balbezit om moesten gaan, tussentijds te wisselen en hopen dat we dit niveau konden volhouden.

De tweede helft begon eigenlijk waar de eerste helft eindigde, wij waren dominant en Breda was voornamelijk aan het tegenhouden. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een try voor Willem die onze vijfde try drukte. Dan denk je, geen vuiltje aan de lucht. En toch. Want rond de 60ste minuut kreeg Breda steeds meer momentum en wij konden niet meer zo snel onder de druk uitkomen. Breda scoorde in deze periode van de wedstrijd ook nog eens twee try’s en onze comfortabele voorsprong was opeens een stuk minder comfortabel. We gaven ook steeds meer penalty’s weg en Breda ging daar slim mee om door ze vaak snel te nemen. Wat ze vaak nog een extra penalty opleverde doordat wij niet op 10 meter stonden. Uiteindelijk kreeg Leonardo geel, dus in een toch wat heikele periode van de wedstrijd sta je ook nog met 14 man op het veld. Gelukkig voor ons liep het uiteindelijk goed af, maar het had ook anders kunnen lopen.

Who’s the GOAT 🐐?

Maar goed, uiteindelijk toch gewonnen en de punten in de pocket! Waardoor we onze doelstelling, die we wat losjes gedefinieerd hebben als, teams zoals Breda een pak reutemeteut geven, wel goed zijn begonnen. Nog leuker was dat Sparta verloor van Virgiel, waardoor de Mighty Thirds derde staan in de Derde Klasse. Thirdception! Na de wedstrijd ook de boys bedankt dat ik nu bij de senioren de enige coach ben met een perfect win record en dat wil ik in de toekomst ook zo houden. Maar eerlijk is eerlijk, er staat een lekker team op het veld dat in de afgelopen jaren is gesmeed op het trainingsveld en betaalt zich ook uit. Dat zag je zondag ook, er staan elke wedstrijd 22 gasten klaar om voor elkaar door het vuur te gaan en als dat zich vertaalt in een mooie overwinning, des te mooier. Komende zondag spelen we uit tegen Gouda, het gaat een pittige wedstrijd worden tegen de koploper.

Tot slot, we hebben sinds deze week de Greatest Of All Today (GOAT) award voor de man van de wedstrijd, maar dat was niet de enige prijs die Wouter kon uitdelen, jazeker, want Gireaud (Gerrit), Darragh en Tom ontvingen hun HRC das omdat ze minimaal 5 wedstrijden voor de Mighty Thirds hebben gespeeld! Gefeliciteerd boys.

Wild gebarend,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement