We moeten door….

  -   HRC 1
HRC 1 met roze sokken er nagedachtenis van Renée
Wedstrijdverslag HRC 1 vs Eemland RC 1. Traditiegetrouw verzorgd door clubcoryfee, erelid en lid van de Club van 100: Ton van der Loos

Victor Huurman – de captain van HRC 1 – wist het in zijn vandaag gepubliceerde after match interview met het AD treffende te verwoorden “Er komt een moment dat we als club door moeten, maar dat betekent niet dat we Renée zullen vergeten”. Voor HRC 1, onze mannen in Oranje en ook voor onze eigen reporter, Ton van der Loos, kwam dat moment dat rugby toch – zo goed en zo kwaad als het gaat – door moet, zelfs al dit weekend (in goed overleg overigens, want iedereen was het er over eens dat Renée als op en top sportvrouw dat niet anders zou hebben gewild). Dat betekent ook dat we Ton zijn wedstrijdverslag publiceren, niet in de laatste plaats omdat het voor HRC deze zondag ook vooral ging om het eerbetoon aan Renée Barendregt voorafgaand aan die wedstrijd.

Rugby vrienden,

Wat een rugbyweekend is het voor mij geworden, mooi maar vol van tegenstrijdige emoties.

Zaterdagochtend ben ik al vroeg naar Amstelveen afgereisd om mijn 3 kleinzonen daar te zien rugby-en. Leuk hoor. Het was schitterend weer en iedereen had er zin an.

‘s-Middags heb ik in A’dam met zijn allen naar het Nederlands team vs. België gekeken. Ik vond het een goede en zeer spannende wedstrijd welk we, (een beetje tegen verwachting) verdiend hebben gewonnen; 23 – 21. Maar liefst 6 Hagenaars renden in de kunstweide: Jasey van Kampen, Amir Rademaker, Siem Noorman, Lodi Buijs, Jordy Hop en David Weersma en (Jordy en David spelen op dit moment dan wel niet bij HRC, maar toch). De laatstgenoemde (David) wist zelfs 18 van de 23 punten te scoren. De overwinning is een fantastisch team resultaat. Gefeliciteerd spelers en technische staf!

Zondag trad de selectie van HRC thuis aan tegen Eemland. Voor aanvang van de wedstrijd is er stil gestaan bij de dood van ons dames lid Renée van Barendregt. Met dood van Renée is onze club opnieuw diep in het hart getroffen door een even onvoorstelbare als onvoorspelbare daad.  Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen. De dames van het team Xtreme en de technische staf hadden zich tussen de palen opgesteld met het rugby shirt van Renée aan hun voeten. Na deze minuut stilte werden door de selectiespelers, de spelers van Eemland en het scheidsrechters trio een bloem op dit shirt gelegd waarna de ceremonie beëindigd was.  Indrukwekkend en zeer verdrietig.

Vervolgens de k.o. Opnieuw konden we dus geen gebruik maken van onze totale selectie wegens internationale verplichtingen en blessures. Maar degenen (veel jonge gasten) die in het veld stonden hebben zich tot uiterste ingezet. Tot de 75ste minuut stonden we met 19 – 14 voor, maar in die laatste minuut moesten we het helaas tegen een wederom fysiek veel sterker 15tal afleggen en wisten zullie een try te scoren. Eindstand: 19 – 21.

HRC scoorde in 1ste helft 2 tries (Luc Schöller en Tim de Jong met 2 conversies van Tim Michel) en 1 in de tweede (weer Tim de Jong). Alle drie de tries waren onwijs flitsend; prachtig om te zien. De jongens konden met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken. Well done.

Met Ovale groet,
Ton

Foto’s van en ter beschikking gesteld door Frank van Leeuwen van sportshoots.nl het wedstrijdverslag van zijn schrijvende collega Ronald Mooijman is te vinden op Haagsetopsport.nl

Foto’s van en ter beschikking gesteld door Eric den Burger van Rugby-shots.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement