Wauw!

-   Junioren
Wedstrijdverslagen Junioren Tom Morris en voorronde Sevens 19-20/5

De Junioren die het Sevens toernooi speelden verzamelden wat later, maar ze moesten zaterdag als eerste aan de bak. In Castricum werden de voorrondes van het NK sevens gespeeld. De basis van de selectie werd gevormd door team 2, maar door blessures, omdat een aantal spelers team 1 zouden versterken op het prestitieuge Tom Morris toernooi en spelers uit team 1 juist weer naar sevens schoven, was er sprake van een “special mix”. Even wennen dus, maar desondanks werd er goed gespeeld. Van de 4 potjes werden er 2 gewonnen en 2 verloren. Er is dus goede hoop dat ze door mogen naar de finale. Het wachten is nu op de publicatie van de ranking (klik daarvoor hier).

Team 1 reisde de 19e al bij het krieken van de dag met de bus af naar Brussel om te kijken of zij zich staande zouden kunnen houden tussen top clubs uit onze buurlanden, zoals Frankfurt (DU), Senlis, Red Star (beide FR) en de gastheren Kituro (BE). Het Tom Morris toernooi is door die sterke bezetting echt andere koek dan de Nederlandse competitie! Reden voor het team om alles uit de kast te halen en tot het gaatje te gaan. Er werd schitterend rugby op de mat gelegd en het team wist de finale te halen. Helaas trok Kituro aan het langste eind; er werd nipt verloren en dus werden deze 2 intensieve dagen afgesloten met een zeer eervolle 2e plek.