Wauw!

  -   Colts
Wedstrijdverslag Colts Senioren 17/4/2021

Ik dacht dat we lekker zouden gaan ballen, maar na 5 minuten had ik wel door dat het menes was” , “Zoooo, morgen spierpijn“, “Er stond gewoon een Colt aan mijn been te trekken in de ruck

Nadat het kabinet een 1,5 maand geleden toestemming gaf dat ook volwassenen jonger dan 27 weer mochten sporten, werden er al snel snode plannen uitgebroed. Na wekenlang een toernooi met de Junioren gespeeld te hebben werd het tijd het vizier naar boven te richten.

Ronald, Marcello en Matt regelden een treffen. Toch een beetje het gevoel van een ouderwets duel. De heren raapten de handschoen op en begonnen na een maanden durende gedwongen rust aan de training. Hadden we de afgelopen maanden een aantal van deze mannen geruisloos zien inschuiven bij een Colts training, ineens hadden ze “andere” vrienden. De toon was gezet. De Colts zetten een tandje bij om een aantal Zaterdagen apart te trainen. Er werd een ref gezocht, een livestream geregeld, een fotograaf opgetrommeld.

Voor veel spelers zou deze wedstrijd een kort maar heftig hoogtepunt van het seizoen worden. Zeker voor de tweedejaars Colts, die met een topteam de mogelijkheid om te strijden voor het landskampioenschap 2 jaar lang ontzegd is. Of wel alle ballen op deze pot.

Aan de andere kant waren het ook twee teams die dit jaar nog geen echt serieuze pot hadden gespeeld; de Colts met meer trainingsuren op de teller, de Senioren met meer jaren (leeftijd, ervaring) achter zich. Het was op voorhand misschien te bedenken dat de Colts als underdog van zich af zouden willen bijten en zeker dat de 2e-jaars wellicht alvast een visitekaartje zouden willen afgeven voor volgend jaar als zij de stap naar de Senioren maken. Dat er bij de Senioren (combi HRC 1, 2 en 3 U27) misschien sprake zou zijn van een lichte onderschatting en dat ze het voordeel hadden dat de meespelende 1e-jaars Senioren vrij goed bekend waren met bijv. de line-out calls van de Colts, kon je ook incalculeren….Maar toch, wat zou het worden?

Gelukkig kwamen alle verwachtingen uit en hebben ze inderdaad een mooie wedstrijd gespeeld. Het werd een pot waar de spetters van af vlogen. Heerlijk om naar te kijken (via de livestream) en op het scherpst van de snede. Zowel de Colts als de U27 gingen er helemaal voor, het gameplan werd strak gevolgd en de teams gingen gelijk op. De Colts kwamen snel en toch verrassend op voorsprong, maar moesten daarna een tijdje tegen een achterstand aan kijken. Echt afstand namen lukte de Senioren echter niet en uiteindelijk duurde de wedstrijd net 5 minuten te lang voor de Senioren en trokken de Colts aan het langste eind (25—20).

Alle spelers keerden, totaal leeg gespeeld, op een wolk van geluk naar huis. De spierpijn diende zich een dag later aan. 

Qua timing zit er wellicht geen re-match in (ook geven de Voorjaarscompetitie start voor HRC XV) maar dat zou wel top zijn. 

Wederom een hoogtepunt in het Haagse Rugby en mooi om te zien hoeveel jeugd er klaar staat om de stap naar de Senioren te maken.

Terugkijken kan op:  https://www.youtube.com/watch?v=BH7JpMCuqLE

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement