Waterlanders bij thuisclub

-   HRC 1
wedstrijdverslag Waterland 1 vs HRC 1 - 13 oktober 2018 (foto's Bianca May)

Vrinden en vriendinnen,

Met dit bericht dien ik als uw boodschapper/doorgever van het resultaat van de wedstrijd Waterland vs H.R.C.. Reden van mijn afwezigheid, ik ga er niet om heen draaien, was het feit dat ik maar liefst 45 jaar getrouwd ben met Janine. Nou ja zeg nu zelf: toch een moment om bij stil te staan! samen met de twee zonen en hun meisjes. Gefeliciteerd lieverd: Well done.

Natuurlijk had ik een invaller verslaggever die zeer nauwkeurig het score verloop voor mij bijgehouden heeft. De score is zeker. Het verslag is gemaakt n.a.v. diepgaande journalistiek onderzoek en gesprekken met supporters die de moeite genomen hadden naar Waterland te reizen.

Hoewel Waterland vanaf de k.o. enige druk op de verdediging van H.R.C. uitoefende was het toch de laatst genoemde die de eerste score op het bord kreeg. Een foutje in de 5de minuut van Waterland werd met de toegekende penalty verzilverd: 0 – 3. De Haagh rook bloed en joeg de tegenstander dusdanig in het nauw dat ze twee maal foutjes in de verdediging maakten; foutjes welke in koelen bloede door “onze” jongens werden afgestraft wat resulteerde in respectievelijk twee tries in de 13de en 32ste minuut. Helaas had onze kicker zijn verkeerde kickbooties aan en zo was de score 0-13 bij de rust.

Klaarblijkelijk had de coach van Waterland zijn jongens tijdens de rust een hart onder de riem gestoken en hun het vertrouwen gegeven in de mogelijkheid van een gunstig resultaat. Immers twee geconverteerde tries en ze stonden voor. De Waterlanders hadden deze woorden goed ter ore genomen en gingen de tweede helft voortvarend van start met als resultaat een niet geconverteerde try en twee penalties binnen 15 minuten: 11 – 13. Het was weer billen knijpen voor de H.R.C. supporters langs de kant. Maar gelukkig “onze” jongens kregen bij tijds de geest en scoorde twee minuten na de laatste score van Waterland een geconverteerde try, 11 – 20. Vervolgens nog een, 11 – 25, en nog een, 11 – 30, en nog  een, 11- 37. En toen blies de ref in de 39ste minuut het verhaaltje uit. 6 tries, wie had dat verwacht?

Top mannen, het resultaat tegen Oemoemenoe bleek geen toevalstreffer te zijn. Waterland werd ook aan de zegekar gebonden. Volgende week The Bassets het volgende slachtoffer? Het is aan jullie! Ik kan niet wachten tot volgende week zaterdag, k.o. 15u00 thuis. Van 45 jaar en een week neem ik kennis.

Met Ovale groet,

Ton