Wat een begin!

  -   HRC 3
HRC 3 Gouda
Door weer en wind

Wedstrijdverslag HRC 3 – Gouda 1 (34 – 5 eindstand)

Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd na de winterstop in de cup poule voor The Mighty Thirds. Op het programma stond Gouda, de trouwe lezers onder u zullen zich nog herinneren dat wij in het begin van het seizoen kansloos verloren uit bij hun. Maar in de tussentijd hebben wij niet stilgezeten, want volgens mij schreef ik destijds iets in de trant, vanaf hier kan het alleen maar beter worden. Wat heet, het inpassen van nieuwe spelers en het vertrouwd raken met ons gameplan heeft ons als team doen groeien en zondag was het uur van de waarheid, hoeveel waren wij nou gegroeid. Gouda is wel andere koek dan zeg tegen Pluisje en zijn kornuiten te spelen.

Gouda kwam met een sterk team naar Den Haag en wellicht een tikkeltje arrogant dachten ze dat ze dit varkentje wel even gingen wassen. Maar na de eerste minuut had Bas al een van hun voorwaartsen aan puin gelopen en het was een startschot van een wedstrijd die op kleine details werd beslist. Het wedstrijdbeeld in de eerste helft ging op een neer, maar wij waren dominant in de voorwaartsen en wij hielden de halfbacks van Gouda kort, ter info dat zijn hun beste spelers, en wij konden daardoor balbezit vasthouden. Dit leidde ertoe dat Tjeerd onze eerste try van de wedstrijd drukte. En wat zag je, Gouda was een tikkeltje beduusd. Dit hadden ze niet verwacht. De wedstrijd bleef spannend, want er ging veel dreiging uit van hun halfbacks als zij de bal hadden, maar toch sloegen wij weer toe. Even later stonden wij zelfs 17 – 0 voor, blijdschap en verwondering alom, dat eerste alleen voor de Haagsche spelers en supportersschare. De try die Gouda zelf scoorde deed daar weinig aan af. (Ruststand 17 – 5)

Met de rust denk je dan twee dingen, de eerste is toch de blijdschap van de voorsprong, maar ook dat het niet vanzelf ging en dat de tussenstand misschien een beetje geflatteerd was, want Gouda kwam een paar keer wel dichtbij een try, elke gekeerd door een onwrikbare verdediging. In de tweede helft was dit beeld niet anders, maar stukje bij beetje kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd en bouwden wij de voorsprong gestaag uit. Als ik ook eerlijk ben, Gouda had er niet echt antwoord op, ondanks verwoede pogingen, dat dan weer wel en daar moeten eerlijk over wezen. Uiteindelijk stond het dus aan het eind een stand op het bord van 34 – 5 en daar was eigenlijk niets op af te dingen. Hard spel en hard werken stelde ons in staat om de winst en de 5 punten veilig te stellen. Wat dat betreft een goede basis voor de rest van het seizoen en komende zondag tegen Haarlem mogen de ingezette lijn voortzetten. Wij hebben er zin!

Zelfs de line-outs gingen goed!

Vanaf de zijlijn,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement