Voorburgse Small Oranges Day: Leuk, gezellig en sportief

-   Guppen

Op 14 april was het zover, de eerste Guppendag van dit seizoen! VRC (Voorburg) had de eer om de spits af te bijten, wat deze jonge club dan ook vol overtuiging deed. HRC was erbij met twintig stuiterende Guppen van 4, 5 en 6 jaar.

Na een korte, maar enthousiaste warming-up, verzorgd door de trainers van Voorburg, was het tijd voor een aantal rugby-spelletjes:  een parcourtje met een autoband, een tackle bag om overheen te springen en een ouder met een hitshield. Dit parcours moesten de kinderen zo vaak mogelijk afleggen, totdat het fluitje klonk. Ook was er een veldje waarop de Guppen een oefening ‘waterdragen’ deden. De bal zo snel mogelijk doorgeven en de laatste drukte een try. Ook dit was weer een race tegen de klok.

Na een verkwikkend glas guppenbier of warme chocolademelk en wat stukken fruit, kwam het serieuzere werk aan bod: Een echt spelletje tag-rugby waarbij van tevoren ook de tactiek werd besproken met de jonge spelertjes. Dit resulteerde bij 1 van de potjes in een keurige ‘Haagse muur’ van HRC, waar de ‘tegenstander’ met veel flair gewoon omheen liep. Dat er vervolgens over de zijlijn een try werd gemaakt, mocht de pret niet drukken.

Deze leuke, gezellige en sportieve ochtend werd afgesloten met een lekker broodje knakworst voor alle Guppen, waarna iedereen een gouden medaille en een bandana kreeg en op de foto ging. Vooral de medaille was populair. De ene Gup tegen de andere: “deze medaille is echt groot, morgen neem ik hem mee naar school om te laten zien!”

Videoverslag VRC Small Oranges Day