Voedselbankactie groot succes

  -   Benjamins
voedselbank
Samen met vele andere sportclubs kwam HRC in april in actie voor de Voedselbank.

Gedurende de maand april heeft HRC meegedaan aan de voedselbankactie van de sport. De voedselbankactie in april is een initiatief waar sportclubs door heel Nederland aan deelnemen. April blijkt voor voedselbanken in Nederland een uitdagende maand, omdat de voorraad aan boodschappen, eerder opgebouwd rond de feestdagen in december, tegen die tijd vaak is uitgeput. Daarom hebben wij, samen met de KNGU, KNHB, Rugby Nederland, NGF, Atletiekunie, Nevobo, KNKV, NOC*NSF en andere clubs, de handen ineen geslagen om houdbare producten in te zamelen.

Waarom deden wij mee?
Het is een mooie kans om onze club te laten schitteren en hulp te bieden aan mensen in de regio Haaglanden die het nodig hebben. We maken echt een verschil en versterken onze band met de lokale voedselbank en andere partners. Deelname aan de voedselbankactie versterkt het gevoel van verbondenheid en trots binnen onze club. Iedereen kan bijdragen!

Heel HRC heeft bijgedragen
Alle categorieën hebben bijgedragen en houdbare producten gedoneerd. Het was fantastisch om te zien hoe vele HRCers in actie kwamen voor de voedselbank. Begin april zijn de eerste gevulde kratten al opgehaald. Op woensdag 1 mei is de tweede lichting gevulde kratten opgehaald door de Voedselbank Haaglanden. In totaal heeft HRC 25 kratten met houdbare producten gedoneerd!

Om er een klein wedstrijdje van te maken, hadden wij twee challenges opgezet:

Challenge 1
De Benjamins hadden als eerste een krat gevuld met houdbare producten! Kort daarna hadden de Espoirs ook een eerste krat vol! Geweldig gedaan.

Challenge 2
De Benjamins (8 kratten), Espoirs (6,5), mede met dank aan de Rotterdamse Rugby Club, en de Cubs (5) hebben de meeste kratten gevuld! Maar ook bijna alle andere categorieën hebben hun kratten goedgevuld met houdbare producten.

Veel dank voor alle bijdragen en het geweldige enthousiasme. Volgend jaar april doet HRC natuurlijk weer mee met de Voedselbank actie voor de sport.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement