Vlinderkinderen Nio en Evy helpen de Toss Turven

  -   HRC 1

Bij iedere thuiswedstrijd van de HRC 1 helpen er twee Toss Turven om de toss te doen. De dames van Xtreme worden bijgestaan door twee Xtremies. Aanstaande zaterdag zullen er echter nog twee kinderen helpen met de toss. Onze Toss Turven Koen en Jules worden namelijk geholpen door “Vlinderkinderen” Nio en Evy.

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen staat de laatste week van Oktober in het teken van Internationale EB Awareness Week. EB staat voor Epidermolysis Bullosa en dat is een verschrikkelijke huidziekte. De huidlagen van iemand met EB laat heel makkelijk los waardoor er heel snel blaren ontstaan. Dit kan echt al bij het minste of geringste stootje gebeuren. De kwetsbaarheid van de huid wordt vergeleken met die van een vlinder en daarom worden de kinderen met deze aandoening ook wel Vlinderkinderen genoemd.

Wij rugbyers hebben het wel eens pittig na een harde pot en een goeie hit. Maar wees ook blij en dankbaar dat je onze mooie sport kan spelen, want dat zit er voor Vlinderkinderen zoals Nio en Evy echt niet in. Lees via deze link het indrukwekkend verhaal van Nio en Evy en dan bedenk dan eens wat een bikkels dat zijn. Denk ook nog eens aan hen wanneer je een blaar hebt van een nieuwe schoen of een wondje van een droog (kunstgras)veld….

De EB Awareness week gaat vooral om bekendheid te vergroten van de ziekte, maar natuurlijk ook om het werven van fondsen zodat er meer onderzoek gedaan kan worden. Zaterdag zullen Nio en Evy op de club collecteren voor Stichting Vlinderkind. Daarnaast zullen er ook QR codes op de club hangen waar je direct kunt doneren aan de digitale collectebus van HRC. Via de button onder dit artikel kun je ook direct doneren.

De relatie tussen Stichting Vlinderkind gaat al jaren terug. De zoon van oud speler Jack van Zijp heeft deze aandoening en Jack is jarenlang een van de kartrekkers geweest van Stichting Vlinderkind. Er staan ook 4 sponsorborden van Stichting Vlinderkind langs het 1e veld.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement