‘Verloren zonen’ keren terug!

  -   HRC 1

HAAGSCHE Rugby Club nog Haagscher.

De jeugdopleiding van de Haagsche Rugby Club (HRC) is toonaangevend in Rugby Nederland. De selectie van ons 1e en 2e bestaat grotendeels uit Haagsche jongens afkomstig uit onze eigen jeugd. Ieder jaar is er ook uitstroom richting het buitenland waar een deel van ons talent de kans krijgt om door te groeien tot prof. Als club zijn we natuurlijk bijzonder trots op deze twee feiten. 

Ieder jaar keren er ook oud-HRC’ers terug vanuit het buitenland naar de Nederlandse Ereklasse. Echter wordt dan niet altijd direct de weg naar HRC gevonden. Dit is een punt dat menig HRC’er steekt. Haagsche jongens met een Haagsche opleiding horen bij HRC te spelen, maar om diverse redenen ging die vlieger niet altijd op. Dat moest anders.

De warming-up

Eind vorig jaar ging de selectie in overleg met het bestuur. Na dit overleg werd er een werkgroep opgericht om plannen te maken om de selectie voor het komende seizoen te versterken. Bob van Raaij kreeg de leiding en het team bestond verder uit Ayrton Pieterse, Lemarre El Bouchehati en Duarte van Gijzelen. 

In de diverse brainstormsessies kwam ook het stekende punt zoals eerder beschreven regelmatig op ter sprake. Haagsche jongens die terugkeren uit het buitenland horen in Den Haag te ballen en op die manier kan de club via een duurzame weg terug naar waar we horen te zijn; de top van Nederland. De mannen gingen voortvarend aan de slag en zochten contact met vele oud-spelers. Er is veel tijd besteed aan deze stap om ook goed in kaart te krijgen wat er voor nodig zou zijn om jongens zacht te laten landen bij de club na een avontuur in het buitenland en ze zo weer naar huis te krijgen.

Kick-off 1e helft

De plannen waren gesmeed en de werkgroep had samen met hoofdcoaches Matt Roper en Marcello Melpignano een lijst met namen opgesteld van beoogde versterkingen. Gezien het werk van Matt en Marello bij de internationale jeugdselecties hebben zij een goede band met spelers een een goed beeld van het niveau. De werkgroep presenteerde de plannen aan Pieter Hoog (voorzitter) en Bonni May (bestuurslid Technische Zaken) en hierbij werd ook mandaat gevraagd om voor dit plan extra sponsorbudget naast het bestaande senioren budget te zoeken om het plan uit te voeren. 

Een extra sponsorbudget werd snel gevonden bij de mannen van Quatre Vin: Joris van den Broek, Tis ten Hagen, Steven Daniëls en Rutger Smith. Betrokken HRC’ers die enthousiast werden van de plannen en hierbij graag wilden helpen om deze te realiseren. Tijd om door te pakken.

Kick-off 2e helft

De randvoorwaarden van het plan waren geregeld en de doelen waren helder. Korte termijn doel is om weer mee te draaien in de top. Spelers dienen zich echter ook te committeren aan de de lange termijn doelen en de visie van HRC: we doen het met eigen jeugd. 

De aangetrokken spelers zullen hun spelkennis en rugby knowhow daarom delen met onze jeugdspelers door het geven van training. Zodoende zal niet alleen de selectie worden versterkt, maar geeft het ook een positieve impuls aan onze jeugd.

Hoofdcoaches Matt Roper en Marcello Melpignano, Bestuurslid Technische Zaken Bonni May, Bob van Raaij en de mannen van Quatre Vin gingen (uiteraard Coronaproof) in gesprek met beoogde spelers om ze te informeren van de plannen en de visie. Deze gesprekken zijn zeer succesvol verlopen. 

De volgende HRC’ers zijn van buitenaf terug gekomen naar de club: David Anderson, Ryan Berrevoets, Tom Eelman, Yannick Jannette Walen, Jasey van Kampen, Kevin Krieger, Siem Noorman, Amir Rademaker en Ian Ymkers. Ervaren spelers zoals Luco Batenburg, Maarten Jol, Carlo Rutte en Lemarre El Bouchehati zullen komend seizoen ook weer aansluiten bij de selectie. Daarnaast zijn Donny van der Veen, Rik van Dijk en Lorenzo Groos bij HRC gebleven ondanks interesse van andere clubs uit de Ereklasse. 

De 3e helft

Na maanden lang keihard gewerkt te hebben kunnen alle hierboven genoemde HRC’ers enorm trots zijn op het behalen van het doel om de selectie een grote kwaliteitsimpuls te geven met Haagsche jongens zonder daarbij de geldende kernwaarden van senioren- en jeugdrugby binnen HRC uit het oog te verliezen.

De selectie kijkt enorm uit naar komend seizoen en wil dan ook graag alle leden uitnodigen hen in grote getalen te steunen langs de lijn op zaterdagmiddag. Samen kunnen we er een schitterend seizoen van maken op en naast het veld!

Even voorstellen

De komende weken zal selectiespeler en student journalistiek Joran Hegie iedere week een kort interview houden met de nieuwe spelers om hen aan de leden te introduceren. Deze updates zullen uiteraard in de Op de Proppen verschijnen, dus er is de komende tijd nog veel om naar uit te kijken!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement