Vergiel 1 – HRC 3

  -   Nieuws
hrc-rugbybal

Dit zou de kraker worden voor de plate. Vergiel stond 1 punt achter ons en zij waren na twee nederlagen er op gebrand nu wel te winnen. De eerdere twee wedstrijden bleken al zwaar genoeg en zondag was niet veel anders. Gelukkig hadden we met de referee kunnen afspreken dat we iedere 20 minuten een kleine waterpauze mochten houden, vanwege het weer.

Vergiel kwam al snel op voorsprong en wij hadden nu met een achterstand te maken en moesten vol aan de bak. Gelukkig kwamen vlak voor het einde van het eerste kwart op gelijke hoogte, dus we waren gewaarschuwd, maar er was geen man overboord. In het tweede kwart van de eerste helft leek het wel alsof we in de herhaling vielen. Vergiel kwam weer snel op voorsprong en wij waren weer lang bezig om op gelijke hoogte te komen, wat ook nog lukte! Toen was het rust.

Het eerste kwart van de tweede helft was met afstand onze slechtste 20 minuten. Door wat onnodige fouten van onze kant, die door Vergiel koelbloedig werden afgestrafd werd de afstand langzaam maar zeker een stuk groter. De hitte van de dag gaf ons samen met Vergiel een redelijke optater. Maar ondanks de achterstand bleven we doorgaan met het dragelijk maken van de stand. Het laatste kwart van de wedstrijd vloeiden de krachten bij beide teams weg, wat ons in staat stelde om in het laatste minuut de eindstand op 31 – 22 te bepalen. Maar eerlijk is eerlijk, de heren studenten van Vergiel hebben verdiend gewonnen.

Ja, welke lessen kunnen we hieruit trekken? Sowieso voor iedereen die met een krampje van het veld ging, drink genoeg water dan gebeurt dat niet, looking at you Gijs. Maar ook dat we slimmer moeten spelen. Dus zowel ons game plan goed uitvoeren, maar ook op een manier waardoor onze, ja hoe zeg je dat vriendelijk, poilus zullen we maar zeggen, het ook de hele wedstrijd kunnen belopen. Want we zijn ook niet meer de jongste.

Komende zondag wacht Delft 2 thuis, dus hier mogen we lekker fysiek aan de bak, heerlijk.

Zwetend door het zand,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement