Verandering van spijs doet trainen

-   Cubs
Wedstrijdverslag van Cubs Rood tegen een selectie Mini's, zaterdag 5 december

Door onze eindeloze zoektocht naar ontwikkeling en variatie komen wij iedere zaterdag met nieuwe samenstellingen waarin we een partijtje kunnen rugbyen. Want trainen zonder concreet doel is niet de meest motiverende vorm en wat een rijkdom het ook is om maar liefst 4 Cubs-teams te hebben, ook dan dreigt na een paar weken de verveling toe te slaan.

Voor afgelopen zaterdag stond daarom een wedstrijd gepland van Cubs Rood tegen een selectie van talentvolle Mini’s.

De Cubs hadden de opdracht om vooral hun nieuw aangeleerde set-pieces te oefenen. Daarnaast was de afspraak dat een try van hen niet zou gelden als daarvoor eerst 4 Mini’s omgekegeld moesten worden, het moest vooral op techniek en tactiek. De aanpak van de Mini’s liet zich voorspellen: alles volle bak en laat de kaas niet van je brood eten!

Die aanpak van beide teams werd in de eerste paar minuten kraakhelder zichtbaar. De Cubs liepen de lijntjes zoals afgesproken en de Mini’s deden er alles aan om die lijntjes te verstoren. De rucks werden genadeloos aangevallen en de lijn stond continu onder druk. Aangezweept door de verschillende coaches was de inzet van de Mini’s werkelijk fenomenaal.

Ondanks die enorme druk kwamen de Cubs er twee keer op de flanken doorheen en besloot trainer Rutger verdergaande beperkingen op te leggen aan de wings van de Cubs: een heuse lock down :-). Spelen op een heel veld is ook wel even wennen voor de Mini’s, laten we eerlijk zijn.

Na een minuut of twintig begonnen de Mini’s hun zelfvertrouwen te vinden, de bal ging ook bij hun mooi van hand tot hand in de aanval en verdedigend werden zelfs de rucks plots gewonnen. Dat gaf nieuwe dynamiek: snelle, felle acties van de Mini’s en desorganisatie bij de Cubs. Knap van het Mini-team en heel leerzaam voor de Cubs. Onder druk je aan het game-plan houden blijkt dan ook voor hen niet gemakkelijk.

De Mini’s kwamen door hun tomeloze inzet zelfs twee keer aan een try toe wat een enorme prestatie genoemd mag worden tegen mannen met snorren. De Cubs hebben er netto een paar meer gemaakt, maar het mag duidelijk zijn dat de Mini’s desondanks, met hoog opgeheven hoofd het veld konden verlaten en een behoorlijke indruk achterlieten op de Cubs.